Ügyvéd segített a csalónak

-

Álnevet használva, svájci és arab kapcsolatokra hivatkozva ígért kedvező befektetéseket.


Mintegy ötvenmillió forinttal károsított meg vállalkozókat egy 44 éves nyírábrányi férfi. Álnéven országszerte hitel- és befektetési szerződés ígéretével csalt ki milliós összegeket vállalkozóktól, állítólagos svájci és arab kapcsolataira hivatkozva. Több esetben egy – szintén álnevet használó – ügyvéd is részt vett a csalás elkövetésében – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség.

A gyanúsítottat tavaly januárban vették őrizetbe 14 rendbeli csalás gyanújával. Jelenleg azért van börtönben, mert korábbi bűncselekmények miatt kiszabott szabadságvesztését tölti. Segítőjét, az ügyvédet szintén csalással gyanúsítják, ő szabadlábon védekezhet.

A csaló és volt élettársa, egy 38 éves, ukrán állampolgárságú, Nyíregyházán élő nő luxuskörülmények között éltek, nagy értékű autóikat havonta, néha hetente cserélték újabbra. A nő ellen orgazdaság miatt indult eljárás, a bíróság vele szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A rendőrség az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek.