Ügyészségi vizsgálat jöhet a kopaszok által védett nő ügyében

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

A bejelentés szerint a Nemzeti Választási Iroda vezetőjének fel kellett volna lépnie a népszavazást kezdeményezők közötti összetűzéskor. Pálffy Ilona azonban utólag is úgy nyilatkozott, hogy semmi teendő nem volt, miközben egy ártatlannak tűnő néni és az őt védő tagbaszakadt emberek erőszakkal akadályozták meg, hogy egy ellenzéki beadvány célba érjen.


A bejelentést a notórius feljelentő, Tényi István tette, ám ez állampolgári joga, így a hatóságok már sokszor kényszerültek arra, hogy az ő kezdeményezésére kezdjenek vizsgálatot olyan ügyekben, amelyeket a politika inkább eltussolt volna.


Álláspontja szerint a Nemzeti Választási Iroda vezetője hivatali visszaélés bűntettével gyanúsítható, mert tétlenül nézte, hogy előbb érkezzen be a herceghalmi fideszes polgármester, Erdősi László feleségének a beadványa, mint a szocialistáké, mert a Fradihoz és a fideszes Kubatov Gáborhoz kötődő, kopaszra nyírt férfiak elrettentették az MSZP képviselőit. A tét az volt, hogy lehet-e népszavazás a boltok vasárnapi zárvatartásáról.