Ügyészség: Rasszista támadás volt Szegeden

-

Az exbörtönőr gyanúsított tagadja, hogy ő támadta volna meg a lányt.


Csütörtökön dönt az ügyészség annak a szegedi – az ügy miatt már elbocsátott – börtönőrnek az előzetes letartóztatásáról, aki a gyanú szerint részt vett a barátja származása miatt megvert lány elleni támadásban. A férfit csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettével gyanúsítják.

A Délmagyar beszámolója szerint Szanka Ferenc, a Szegedi Nyomozó Ügyészség szóvivője az esettel kapcsolatban közölte, Tímea kubai barátja az összeszólalkozás során –miután a támadók bevándorlónak nézték és felszólították, hogy hagyja el az országot – azt mondta a gyanúsítottnak és társainak, hogy


húsz éve élek Magyarországon, jobban beszélek magyarul, mint ti.

A hvg.hu információi szerint az ügyben érintett börtönőr közel egy évtizede dolgozott a büntetés-végrehajtásban, a tiszthelyettes kétévente pszichológiai felülvizsgálaton is átesett, ezeken nem szűrték ki bűnelkövetési hajlamait.

Szanka Ferenc most azt mondta, a gyanúsított tagadja, hogy ő támadta volna meg a lányt.

A július 18-án megtámadott Tímea szétvert arcát a szegedi Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinikán kezelik. Testvérét és barátját is megverték az incidens során.