„Úgy viselkedtünk, mint a barbárok”

Fotó: RIA Novosti / Vitaliy Belousov

-

Elkeseredetten nyilatkozott a válogatott szurkolóiról a Montenegrói Labdarúgó-szövetség főtitkára azt követően, hogy a drukkerek rendbontása miatt kétszer is félbeszakították, majd be is szüntették az orosz csapat elleni pénteki Európa-bajnoki selejtezőt.


Ezek az emberek az éneklik, »Szeretünk Montenegró«, a következő pillanatban pedig dobálni kezdik az ellenfelet, és minden adódó alkalommal inzultálják őket, ez egyenesen képmutatás. Úgy viselkedtünk, mint a barbárok, ez tragédia. Egyszerűen nem érdemeljük meg, hogy az ország, a válogatott ott legyen egy nagy nemzetközi tornán

– nyilatkozta Momir Djurdjevac főtitkár. Hozzátette: a válogatott játékosainak legnagyobb álma volt, hogy kijussanak a kontinensviadalra, ám a szurkolók megfosztották őket ettől. A Podgoricában rendezett összecsapáson rögtön a kezdő sípszó után egy petárdával fejbe dobták a vendégek kapusát, Igor Akinfejevet, akit kórházba kellett szállítani.

A második játékrész közepén aztán az orosz együttes jutott büntetőhöz, melyet Vukasin Poleksic, a Pécs kapusa hárított. Ezek után az oldalvonalnál a két csapat játékosai és a stábtagjai összeverekedtek, miután újabb orosz játékost dobtak meg a nézőtérről. Az incidenst követően előbb az orosz, majd a hazai futballisták is bevonultak az öltözőbe, a hangosbemondón keresztül pedig arról tájékoztatták a nézőket, hogy a játékot nem folytatják.


A meccs összefoglalója


A többi pénteki Eb-selejtező eredményeit és néhány meccs összefoglalóját itt éri el.