Úgy tűnik, csak a Suzuki nyerheti meg az egyik közbeszerzést

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

Falugondnoki autók beszerzésére írt ki az agrártárca EU-s pénzből pályázatot, amelynek csak a Suzuki Vitara felel meg a Vezess.hu szerint.


15 milliárdos EU-s keretből írt ki a pályázatot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, ennek keretében vásárolnának falugondnoki autókat is. A Vezess.hu-nak úgy tűnik, a pályázatban leírt feltételeknek csak a Suzuki Vitara képes megfelelni.


Olyan terepjárókat keres a hivatal legfeljebb öt millió forintig, amelyben:
  • van térdlégzsák,
  • legalább 1570 milliméter magas legyen,
  • a hátsó terepszöge pedig legalább 26 legyen.
A lap átnézet több kocsit is, a Dacia Duster a terepszög miatt esett ki, míg a Nissan Juke a magasság miatt.

A cikkből az is kiderül, hogy a Suzuki márkakereskedők már fel is készültek a falugondnokokra, van számukra külön promóciójuk, sőt a benzines és dízeles Vitarát is egyformán nettó ötmillió forintért adják.

Emellett kétfajta kisbuszra is írtak ki pályázatot. A lap szerint a drágábbig (maximum 10 millió forintos) kategóriában csak a Volkswagen Transporternek felelnek meg a pályázati kikötések.

A Vezess.hu megkereste az ügyben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, akik továbbküldte a Miniszterelnökséghez. Innen azt a választ kapták, hogy szerintük „a megadott műszaki paraméterek alapján több márka több gépjárműtípusa is elérhető”. Valamint azt is:


A rendelet mellékletében található valamennyi biztonsági előírásnak is meg kell felelniük a gépjárműveknek, hiszen az ügyfelek érdeke is azt kívánja, hogy kizárólag a műszakilag magas színvonalat képviselő gépjárműtípusok beszerzése legyen támogatható.