Úgy játszottunk, mint a magyarok - kesereg a dán kézisek kapitánya

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

Szucsánszki Zita elismerte: iszonyatosan szégyellték magukat a női kézisek a Montenegró elleni súlyos vereség után.


A magyar női kézilabda-válogatott meghökkentően simán elverte a vb-házigazda Dániát egy nappal azután, hogy 17 góllal kikapott Montenegrótól.

Klavs Bruun Jörgensen dán szövetségi kapitány ki is emelte a meccs után: „Úgy játszottunk, mint a magyarok tegnap.”

A dán-magyar második félidejében többször is tíz góllal vezetett a magyar válogatott, még a hajrában sem kellett izgulni a győzelemért.

„Gratulálok a magyar csapatnak, egyúttal csalódott vagyok. Nem voltunk agresszívek védekezésben, hanem a vonalon maradtunk, és közel engedtük a magyarok lövőit. A támadásainkban sok volt a ki nem kényszerített hiba, ezeket nem ismételhetjük meg, ha sokáig el akarunk jutni" – idézte az NSO a dán kapitányt.

A meccs emberének Szucsánszki Zitát választották, aki elárulta, hogy „iszonyatosan szégyelltük magunkat” a Montenegró elleni vereség után.

„Tudtuk, hogy Szucsánszki szeret közelebb jönni, és onnan lőni, mégsem tudtuk távol tartani a kapunktól – panaszolta a dán kapitány. – Remélem, mi is megcsináljuk, amit a magyarok, és hamar talpra állunk. Beszélni fogunk a játékosokkal, de a késztetésnek belülről kell jönnie, hogy így nem lehet játszani egy vébén. Néha elbuksz, de fel kell állni, és megnézni, mi nem sikerült.”

Legközelebb pénteken (16.15), Japán ellen lép pályára a magyar válogatott.