Ugrásra készen várják a népszavazási kérdéssel a Kúria döntését

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

A Kúria valamikor szerda délelőtt dönt arról hogy a szocialista Nyakó István és Erdősi Lászlóné népszavazási kérdései a vasárnapi boltbezárásról érvényesek-e. Ha mindkettő érvénytelen lenne, újra beadható ugyanerről kérdés. Az MSZP-sek már hétfő reggel hat óta állnak őrt a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt.


Ha a Kúria úgy dönt, hogy bármelyik kérdés továbbmehet és megkezdődhet az aláírásgyűjtés, akkor a két napja tartó várakozás felesleges volt. Ha újra beadható, Lukács Zoltán szocialista képviselő akar bemenni az irodába, hogy benyújtsa a boltzáras kérdést. A politikus szerda reggel 6-kor már az NVI épületénél volt, tette közzé a Facebookon.


Már itt...

Közzétette: Lukács Zoltán – 2016. április 5.

A hvg.hu tudósítása szerint Nyakó István, aki szerda reggel szintén megjelent az NVI épülete előtt, azt mondta, nem számítanak arra, hogy bárki odajön, és szerinte ha a Kúria a kopaszokkal megtámogatott Erdősiné kérdését engedi tovább, az a demokrácia szempontjából vállalhatatlan, és annak megcsúfolása lenne.

Az időbélyegző pecsétet, az NVI elnöke áthelyeztette. Legutóbb még az előtérben volt, most az épület belsejébe került, mert Pálffy Ilona szerint „így jobban hozzá lehet majd férni”. A Kúria döntése után lehet megközelíteni, és megpróbálni elsőként hitelesíttetni a beadni tervezett kérdést. A gépet sárga-fekete szalaggal kerítették körbe, fölé pedig kamerát is szereltek.