U20-as futball vb: magabiztos győzelemmel kezdett a magyar válogatott

Fotó: MTI/MTVA / DEAN PEMBERTON

-

Az Új-Zélandon zajló labdarúgó-világbajnokságon Bernd Storck együttese 5-1-re nyert az észak-koreai csapat ellen. A csoportot így vezető magyarok csütörtökön a nigériaiak 4-2-es legyőzésével rajtoló brazilokkal találkoznak.


E csoport, 1. forduló:
Magyarország-Koreai NDK 5-1 (2-1)
---------------------------------
New Plymouth, 2000 néző, v.: Bejarano (Costa Rica-i)
gólszerző: Mervó (17., 49., 82.), Kalmár (33.), Forgács (60.), illetve Csoe (32.)

Magyarország:
-------------
Székely György – Osváth Attila, Kecskés Ákos, Lenzsér Bence, Tamás Krisztián – Vida Máté, Berecz Zsombor (Nagy Ádám, a szünetben) – Kalmár Zsolt, Németh Márió (Forgács Dávid, a szünetben), Zsótér Donát – Mervó Bence (Nagy Dominik, 85.)

Koreai NDK:
-----------
Hun Jong Csa – Szong Mjong Ro, Csol Kuk Kim, Szong Hjo Min - Mjong Kvang Dzso (Szun Szong Kim, 86.), Csol Un Ri, Szong Csol Pak, Dzsin Kvang Kim (Szong Ju Kim, 56.) - Szong Ju Csoe, Min Csol Kim, Hjok Dzsong Szo

A mezőnyben ugyan kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség - az első félidőben még többet is birtokolták a labdát az észak-koreaiak -, ugyanakkor a kapu előtt egyértelműen a magyarok voltak a veszélyesebbek. Mervó Bence fejesgóljára érkezett észak-koreai válasz, de Kalmár Zsolt találatával a magyarok előnnyel térhettek pihenőre a szünetben.
A fordulást követően gyorsan eldöntötte az összecsapást Bernd Storck csapata, előbb Mervó Bence használta ki fizikai fölényét, majd a csereként beállt Forgács Dávid értékesített egy lecsorgó labdát. A hajrában Mervó Bence az alapvonalnál fektette el az észak-koreai kapust, majd éles szögből a hálóba lőtt, s ezzel a csodálatos góllal állította be a végeredményt.