Tűzoltók haltak bele a mentésbe

Fotó: MTI/EPA/DPA / Karl-Josef Hildenbrand

-

Tűzoltók haltak meg egy raktártűz oltásánál Moszkva keleti részén csütörtök este – jelentették orosz hírügynökségek.


A lángokkal küzdő egyik mentőalakulat alatt beszakadt a tető. A jelentések szerint nyolc tűzoltóval megszakadt a kapcsolat, és közülük kettőt holtan találtak meg.

A tűz egy 4000 négyzetméteres raktárban ütött ki, amelyben műanyag termékeket, egyebek között művirágokat és edényeket tárolnak. Az oltásban 250 tűzoltó és 50 gépjármű vesz részt. A műveletet Oleg Bazsenov, a rendkívüli helyzetek minisztériumának helyettes vezetője irányítja.

A TASZSZ hírügynökség egyik helyszíni beszámolójában szemtanúkra hivatkozva arról írt, hogy a raktár területén vendégmunkások, feltehetően illegális bevándorlók tartózkodtak, akik az egyik melléképületben laktak. Munkások elmondása szerint a lakóhelyiségekben állandóan bekapcsolva tartották az elektromos fűtőberendezéseket, ami túlterhelhette a hálózatot, és rövidzárlathoz vezethetett.

Később hivatalos forrásból azt a tájékoztatást adták, hogy a tűz kitörésekor senki sem tartózkodott a raktár területén.

Moszkvában az elmúlt hetekben az évszakhoz képest szokatlanul hideg volt, a hőmérséklet ritkán emelkedett 9-10 fok fölé.

Az orosz fővárosban augusztus végén egy nyomda raktárában keletkezett tűz, amelynek következtében tizenheten életüket vesztették. Az áldozatok többsége kirgiz állampolgár volt.