Hatalmas tűz ütött ki a Testnevelési Egyetemen

Fotó: MTI / Lakatos Péter

-

Kigyulladt a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka Budapesten, az Alkotás utcában csütörtök hajnalban. Hatvan tűzoltó vonult a helyszínre, de az épület menthetetlen volt. A tüzet nem sokkal reggel 6 óra után sikerült megfékezni. A tűz a szomszédos épületre is átterjedt, de annak csak a homlokzata sérült meg.


A Katasztrófavédelem videóját a tűzről itt nézheti meg.

A budapesti tűzoltókat nem sokkal reggel öt óra után riasztották, hogy ég a Testnevelési Egyetem háromezer négyzetméteres sportcsarnoka az Alkotás utcában – tájékoztatott Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Több mint hatvan tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén, a sportcsarnok teljes terjedelmében égett.A tűzoltók csak kívülről tudtak oltani, mivel nem tudtak az épületbe bemenni. A háromezer négyzetméteres épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált


A sportcsarnok gyakorlatilag menthetetlen

– fogalmazott a szóvivő még a tűz tombolása közben. Elmondta: a tűzoltók tíz gépjárművel érkeztek a helyszínre, és tizenhat vízsugárral oltják a tüzet. A lángok átterjedtek a sportcsarnok melletti többszintes épületre is, de azt sikerült megóvniuk a tűzoltóknak.Kisdi Máté közölte: a helyszínen személyi sérülés nem történt.

A rendőrök az Alkotás utcát a Márvány utca és a BAH-csomópont között, valamint a Győri utat a Márvány utca és a Csörsz utca között teljes szélességében lezárták az oltási műveletek idejére, de az érintett szakaszok már újra járhatók.