Tűz és verekedés a német menekültszállásokon vasárnap

-

Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban egy háromemeletes épület teljesen kiégett, Brémában 30 menedékkérő esett egymásnak.


Tűz ütött ki vasárnap egy menekültszállásnak szánt épületben a németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban. A háromemeletes épület teljesen kiégett. Az Elba menti Boizenburgban a menekültszállás még üresen állt, amikor vasárnap este lángba borult. Egyelőre még nem tudni, hogy szándékos gyújtogatás történt-e. Sérülés nem történt. Az ügyben nyomozás indul.

Bremen-Habenhausenben tömegverekedés tört ki vasárnap egy menekültszálláson. Több mint 30 menedékkérő esett egymásnak, azt egyelőre nem tudni, mi váltotta ki az ellenségeskedést. A létesítményben főleg kísérők nélkül érkezett kiskorúakat helyeztek el. A verekedésben két fiatal és a biztonsági szolgálat egyik tagja könnyebben megsebesült a rendőrség tájékoztatása szerint. Mintegy 50 rendőr vonult ki a helyszínre. Öt embert őrizetbe vettek.

A német belügyminisztérium múlthéten hozta nyilvánosságra, eszerint januártól szeptemberig 577 ezer ember érkezett Németországba, a legtöbben, 198 ezren Szíriából. További statisztikákat ebben a cikkünkben olvashat.