Turistákat lehúzó vendélátósokat fogtak a rendőrök

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

A nyomozás jelenlegi állása szerint hárommilliós kárt okozott a tulaj és az alkalmazottak.


Túlszámlázás miatt akcióztak a rendőrök egy belvárosi pubban, 13 embert előállítottak. Az elmúlt másfél évben legalább 19 külföldi sértettet károsított meg a bűnszövetségben működő csoport, hárommillió forinttal károsították meg őket – közölte a BRFK.

A szombat éjféli akcióban a rendőrök tetten érték az alkalmazottakat, amint két turistánál jóval az általuk ténylegesen fogyasztott érték felett számláztak. A vendéglőben az elmúlt másfél évben legalább 19 külföldi turistának számláztak ki jóval a fogyasztott érték feletti összeget. Az okozott kár meghaladja a hárommillió forintot.

A nyomozás adatai szerint január 23-án éjjel egy koreai férfinak 623 ezer forintos számlát állított ki a pincér. Miután a turistánál nem volt ennyi pénz, elkérték az útlevelét, bankkártyáját és egy bankautomatához kísérték, hogy kifizesse a számlát. Egy másik vendég pedig 250 ezer forintot fizetett két gulyáslevesért, egy üveg borért és két sörért.

A tulajdonost és a 12 alkalmazottat előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi rendőrkapitányságára, ahol csalás és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd a nyomozók négy férfit őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.