Turisták mentették meg a leopárdtól az idegenvezető életét

Fotó: iStockphoto / Dimos_istock

-

Amellett, hogy szép és érdekes, a szafari pillanatok alatt igen izgalmassá és veszélyessé is válhat. Curtis Plumb ezt szó szerint a saját bőrén tapasztalta meg, amikor egy leopárd a karjánál fogva próbálta kirángatni a terepjárójából.


A 38 éves brit származású idegenvezető éppen egy turistacsoportot vitt keresztül a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkon, amikor megtámadta őket egy sebesült nagymacska. A park szakemberei szerint a leopárd nem sokkal az eset előtt egy másik állattal kerülhetett összeütközésbe – olvasható a Daily Mailen.A leopárd rendkívül alultáplált volt, feltehetően végső elkeseredésében vetette rá magát Plumb karjára. Az idegenvezető csak a társai és a turisták lélekjelenlétének köszönheti, hogy nem csupán az életét, de a karját is sikerült megmenteni. A csoport tagjai ugyanis azonnal elkezdték a táskáikkal és a kameráikkal püfölni az állatot, valamint egy másik jármű ajtajával csapkodni.

Bár egy idő után elengedte Plumb karját, a leopárd továbbra is igyekezett felugrani a terepjáróra. Az idegenvezető végül kénytelen volt áthajtani az állat hátsó lábán. A leopárd olyan rossz állapotban volt, hogy az állatorvosnak később el kellett altatnia.