A tunéziai hadsereg végzett a legjelentősebb terrorcsoport vezetőivel

-

A tunéziai belügyminiszter vasárnap esti bejelentése szerint a biztonsági erők megölték a legjelentősebb hazai szélsőséges fegyveres csoport három vezetőjét.


A biztonsági erők a hadsereggel való együttműködésben műveletet hajtottak végre pénteken az ország középső részén lévő Gafsza város környékén az al-Kaida terrorhálózattal kapcsolatban álló Okba Ibn Nafaa nevű csoport ellen, és megölték három vezetőjét, valamint két további tagját. Az akcióval 90 százalékig felszámolták a csoportot. Az Okba Ibn Nafaa több olyan támadás elkövetőjeként jelentkezett korábban, amelyet a tunéziai fegyveres erők ellen hajtottak végre az ország és Algéria közös határövezetében – tette hozzá Nádzsem Garszalli.


A csoport vezetője Murad Garszalli volt, az egyik helyettese a szintén tunéziai Hakim Hazi, a másik pedig az algériai Lunisz Abu Fat. Mindhármukat 1994 óta körözték az algériai hatóságok.

A miniszter elmondta, hogy ugyan a március 18-i terrortámadás elkövetőjeként az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett, megítélésük szerint azt az Okba Ibn Nafaa követte el. A támadás célpontja a Bardo Múzeum volt, és a terroristák 22 ember (21 turista és egy rendőr) halálát okozták.