Túlreagálta Los Angeles a terrorfenyegetést

-

Feleslegesen maradt otthon 640 ezer gyerek kedden. A Los Angeles-i iskolák e-mailben érkezett fenyegetés miatt zártak be, de a riasztás hamisnak bizonyult.


Nem hiteles a Los Angeles-i és New York-i iskoláknak szóló, e-mailben érkezett terrorfenyegetés, ezért szerdán kinyitnak az iskolák - jelentette be az FBI-ra hivatkozva a polgármester.

New Yorkban be sem zárták az intézményeket, mert azonnal hamis riasztásra gondoltak. William Bratton New York-i rendőrfőnök szerint Los Angelesben túlreagálták a helyzetet. A Los Angeles-i rendőrkapitány viszont védelmébe vette a döntést a saját városában, mondván, hogy az akkor rendelkezésre álló információk birtokában nem tudtak más intézkedést hozni.

Az e-mailt egy New York-i iskolai főfelügyelő és egy Los Angeles-i iskolaszéki tag kapta meg, és a fenyegetés arról szólt, hogy 138 dzsihadista pokolgépekkel, idegméreggel és automata fegyverekkel megtámad iskolákat. A levél Németországból érkezett, de az FBI megállapította, hogy eredetileg az Egyesült Államokból küldték.