Túlpörgött a taxióra - megverték a turistát Budapesten

-

Elszámolási vitába keveredett egy turista az őt szállító taxissal hétfő hajnalban Budapesten: azonnal jött az erősítés, a turistát perceken belül hárman ütötték-verték és gázspray-vel fújták le. A rendőrség önbíráskodás miatt nyomoz - valószínűleg taxis hiénák lehettek az elkövetők.


Taxisok támadtak rá egy külföldi párra Budapesten hétfőn hajnalban, a Thököly út és a Zichy Géza utca sarkánál - írja az Origo. A lap olvasója szemtanúja volt a leszámolásnak. „Hajnali fél négy körül lehetett, a Dózsa György út felé tartottam, de csak a síneken tudtam haladni az utat elálló taxiktól.”

Körülbelül 20 taxis nézhette, ahogy három-négy társuk egy földön fekvő embert püföl – mondta a szemtanú. Az esetet látva autójával lassított, de a bámészkodók elzavarták, így kissé távolabb megállt, és hívta a rendőrséget.


A taxisok meglátták, hogy telefonál, és eltűntek. Ezután tudott beszélni a megvert angollal és amerikai barátnőjével. Elmondták, hogy gázspray-vel fújták le, késsel fenyegették őket, a fiú pénzét elvették a taxisok. Mindezt azért, mert észrevette és kifogásolta, hogy a taxis megbuherált taxiórával dolgozott, ezer forintonként ugrott a mutató.

A szemtanú szerint a rendőrök negyedóra alatt értek a helyszínre az alig 200 méterre lévő kapitányságtól, a külföldiekkel csak nehézkesen értettek szót, és legalább két órán keresztül maradtak a helyszínen. A Zuglói Rendőrkapitányság önbíráskodás miatt nyomoz, és egy férfit előállítottak az ügyben. Rablás gyanúja viszont nem merült fel a Thököly úti incidens után – pedig a turisták egyértelműen állították, hogy a taxisok elvették a férfi pénzét. További részletek az Origo cikkében.