Túlélte a vodkás tápszert egy hathetes csecsemő

-

Tévedésből kevertek fél deci vodkát egy hathetes wisconsini csecsemő tápszerébe, a kislányt két nap után kiengedték a kórházból - jelentette be a helyi rendőrség.


A tévedésből alkoholban oldott csecsemőtápszertől a baba vérének alkoholszintje 0,294 lett, ami több mint háromszorosa a felnőtt autóvezetők számára megengedett szintnek - számolt be róla szerdán Bradley Hetlet, a kenoshai rendőrség szóvivője. A gyerek 22 éves szülei ellen nem emeltek vádat. Az apa ellen is csak a veszekedés miatt, ami akkor tört ki, mikor a kislány szenvedni kezdett az alkoholtól.


Az anya a rendőrségnek elmondta, ő hétfőn vizet töltött egy palackba, hogy abból készítse a baba tápszerét, majd kiment a konyhából. Az apa ezután ment be oda, kiborította az palackból a vizet, vodkát töltött bele, amivel később át akart menni egy barátjához.

Amikor az anya visszament a konyhába, a szóban forgó palackból körülbelül fél deciliter vodkát összekevert a tápszerporral, majd megetette vele a kisbabát - folytatta Hetlet. A szülők akkor vették észre a tévedést, amikor a kislány egyre szokatlanabbul viselkedett.

„Ekkor egymást kezdték vádolni, nagyon összevesztek” - magyarázta a szóvivő. Végül megérkeztek a családtagok, majd a rendőrök, ezután került a kislány kórházba.