Túladagoltuk a Törtetőket, és jólesett

Forrás: InterCom

-

Nyolc évadon át lelkesen követtük Vince-nek, a filmsztárnak, ügynökének, Arinak, menedzserének, Ericnek, tesójának, Johnny Dramának és asszisztensének, Turtle-nek a hollywoodi kalandjait. Most, hogy a Törtetőkből mozifilm lett, újra végignéztük a teljes sorozatot, és összeszedtük a legjobb és legirritálóbb sztárcameókat, a legviccesebb jeleneteket, és természetesen Ari legkeményebb dumáiról sem feledkeztünk meg.


Melyik évad volt a legjobb?

Újranéztük mind a nyolc évad összesen 96 epizódját, és felállítottuk a végső, vitathatatlan évadsorrendet. A leggyengébbtől haladunk a legjobb felé.

3. Egyszerű oka van, hogy a harmadik évadot soroltuk az utolsó helyre: túl hosszú. Az derül ki, hogy 20 rész sok a jóból, különösen, hogy a sztori aránytalanul nagy hányadát az Aquaman 2 és a Medellin körüli, fárasztóvá váló huzavona teszi ki. Természetesen azért vannak jó pillanatok is, Ari és felesége párterápiája például kifejezetten szórakoztatóan alakul.

7. A sorozat a kifáradás jeleit mutatja, belassul és rutinszerűvé válik. Az alkotók mentőötlete az, hogy Vince-t ráállítják a kokóra, és fokozatos szétcsúszásra ítélik, ami nem feltétlenül lenne hiteltelen, de mégis túlságosan kiszámítottnak és fölöslegesnek tűnik.


Vince (Adrian Grenier) a The Takeover című Nick Cassavetes-film forgatásán, a Törtetők hetedik évadjában


2. A szuper első évad után a második kicsit csalódás: a fiúk közti kapcsolatok háttérbe szorulnak, helyettük túl nagy hangsúlyt kap a nyavalygás olyan problémákon, amelyekkel nehéz azonosulni, például, hogy Vince megveszi Marlon Brando egykori házát, amit valójában nem engedhet meg magának, és utána törheti a fejét, hogy miből fogja kitermelni az árát.

6. A figurák egy része (konkrétan Eric és Lloyd) kicsit megtokásodik, és pocakot ereszt, ami még emberibbé teszi őket, és az is jól sül el, hogy itt kezdenek igazán sok kurrens popkulturális utalást beépíteni a dialógusokba (viccelődnek például a Mad Menen, vitatkoznak a Felkoppintván, és szóba kerül „ez a Facebook-dolog”). Ez leginkább Eric évadja: szakmai és szerelmi életében is izgalmas fordulat következik be.


Eric (Kevin Connolly) és Sloan (Emmanuelle Chriqui)


5. A filmiparban boldogulás nehézségeit ebben az évadban fordulatosan és hihetően tálalják (Mi történik, ha az ember 30 millió dolláros filmjét csak DVD-n adják ki? Hogyan kell visszarángatni a földre két zöldfülű, elszállt forgatókönyvírót?), van benne egy cuki szerelmi szál Turtle és Tony Soprano lánya (Jamie Lynn-Sigler) közt, továbbá két olyan frappáns epizód is, amelyre később még visszatérünk. És bár pontos statisztikát nem készítettünk, de érzésünk szerint ebben az évadban mutatják a legtöbb női mellet.

8. Az utolsó évad nyilván különleges, mert ez a búcsú, és az alkotók össze is kapják magukat a végére: a különböző cselekményszálakat feszes nyolc rész alatt varrják el, amibe talán az okvetlenül szükségesnél több drámai fordulatot szuszakolnak bele (pl. Turtle felgyújtja a házat, Carl Ertz főbe lövi magát), de még így sem érződik erőltetettnek a pont kellő mértékben optimista lezárás.


Vince mint Pablo Escobar a Medellin című filmben


4. Tizenkét részével pont ideális hosszúságú évad, amely a Medellin forgatásán indul, tele van iszonyú jó dumákkal (még Ericnek is jut több szuper szöveg, pl. „He wants a Palm Dior or whatever the fuck it's called.” és „My two philosophies are: one: you're a dick, and two: when you realize I'm right, you're gonna know you're a dick.”), és a lényeg, hogy a srácok eljutnak Cannes-ba!

1. A fiúkat bajtársiasságuk, ragaszkodásuk és lazaságuk miatt rögtön megszeretjük, a hollywoodi premierek, bulik és forgatások világa pedig bódítóan hat, és a bennfentesség érzetét kelti. És hogy nemcsak az újdonság erejéről volt szó, azt bizonyítja, hogy újranézve is irtó lendületesen pörög végig a csupán nyolcrészes évad, amelynek a végén azt kívánjuk, bárcsak tartana még.


Kedvenc szereplőnk: Lloyd

Alacsony, ázsiai, meleg: egyértelműen Lloydon (Rex Lee) csattan Ari legtöbb otromba poénja, aki zsidó királyként rabszolgának tekinti a hozzá még a pokolban is hűséges asszisztensét. Hiszen bármennyit is kapjon Lloyd Aritól, ha bajban van a főnök, ő mindig odaáll tartani a hátát. Ráadásul arra is képes, amire csak nagyon kevesen, hogy elnémítsa a rettegett vezért, például amikor elmondja neki, hogy az ágyban ő van felül. A sorozatban Lloyd az egyetlen meleg férfi főszereplő, de ő az egyetlen olyan férfi is, aki nem a farkával gondolkodik. Célirányos és nagy munkabírású, aki még Johnny Dramát is kirángatja a szarból.Legjobb cameók

10. Mark Wahlberg: Remélhetőleg nem mondunk újat azzal, hogy az egész sorozat alapvetően az ő sztorija, mindig jópofa, amikor fel is bukkan benne. Ez nyolc évad alatt összesen négyszer fordult elő.

9. Brooke Shields: Drama a második évad végén megkapja aktuális lehetőségét egy készülő sorozatban, és ahogy önbizalom híján lenni szokott, most is kitalál valami baromságot. Mégpedig azt, hogy smárolnia kell Brooke Shields karakterével, hiába testvérek! Ezt még elegánsan kezeli Brooke, de azt már nem, amikor Dramának egy közös jelenetben feláll.

8. Scarlett Johansson: Az első évadban még nem tudtuk, hogy ebben a sorozatban aztán tényleg mindenki szerepelni fog, így, amikor sok Scarlett Johansson-emlegetés után az utolsó részben tényleg felbukkant, lepadlóztunk.7. Anna Faris: A negyedik évadban van egy háromrészes kis sztorija, és valahogy teljesen bele tudjuk képzelni magunkat Eric helyébe, aki rögtön belezúg a kissé habókos színésznőbe. Nem bántuk volna, ha még marad.

6. Matt Damon: A hatodik évad záróepizódjában tökéletes kis ívet ír le Damon a laza magabiztosságtól a végefőcím utáni teljes összeomlásig. Itt kiderül, valójában mit gondol Vince-ről.

5. Jeffrey Tambor: A színész tökéletes transznemű nagypapaként (Transparent), incselkedő bíróként (The Good Wife), szupergenya családapaként (Arrested Development) és önmaga túlzásaként is, mint a Törtetőkben. Ő Ari egyik legidegesítőbb ügyfele, aki úgy csal a jótékonysági golfversenyen, ahogy csak tud, és egészen faragatlan a kisfiaival.4. Dennis Hopper és Sydney Pollack: Már eredetileg is vicces volt ezeknek a legendás nagy öregeknek a felbukkanása a sorozatban, de most újranézve már kifejezetten megható viszontlátni őket (Pollack 2008-ban, Hopper 2010-ben halt meg). Hopper focifogadásokba rángatja bele Vince-t, Pollack pedig szívesen elvinné a srácokat Cannes-ba a repülőjén, de sajnos eggyel kevesebb nála a hely, így végül Kanye Westtel utaznak.

3. Aaron Sorkin: Érdekes a Törtetőkben, hogy miközben sorozat, egész végig becsmérlően beszélnek benne a televíziózásról. Vannak azért kivételek, hiszen Aaron Sorkin nagysága előtt még Ari is leborul. De Az elnök emberei alkotóját végül nem ő, hanem Andrew (Gary Cole) fűzi be az ügynökséghez, igaz, közben válságba sodorja a házasságát, és börtönbe is kerül.

2. Gilles Jacob és Thierry Fremaux: Oscar-díj ide vagy oda, egy magát művésznek tartó filmes pályájának csúcsa az, amikor végigsétál a cannes-i vörös szőnyegen, és a palota bejáratánál a fesztivál két vezetője köszönti meleg kézfogással. Vince-ék a negyedik évad végén jutnak el erre a szintre.1. James Cameron, Martin Scorsese, Stephen Gaghan, Peter Jackson és mások: Gyengéink a rendezőcameók, mindenki nagyot nőtt a szemünkben, aki elvállalta, hogy eljátssza saját magát a sorozatban. Cameron az Aquamant, Vince legsikeresebb filmjét rendezi, Scorsese A nagy Gatsbyt filmesíti meg Vince-szel a főszerepben, Peter Jackson motion capture kezeslábasban parádézik, szegény Gaghan szolgálataira pedig végül nem is tartanak igényt a srácok, hiába rángatják el Kolumbiába.


Legidegesítőbb cameók

5. Gary Busey: Amikor először láttuk Gary Busey-t, vicces volt a szobraival és az elmebeteg filozófiájával, de később az lett az érzésünk, hogy csak jobb híján veszik elő, például amikor Vince E-nek akar megvenni egy drága asztalt, de a másik érdeklődő pont ő. Azért szeretünk, Gary!

4. Michael Phelps: 2008-ban, alig egy héttel Michael Phelps hihetetlen olimpiai rekordja után az amerikai úszó véletlenül belefutott az éppen New Yorkban forgató stábba. Egyből skicceltek neki egy jelenetet, ami jelenetnek jelenet volt, de csak hat másodperces. Phelps és E összeütközik az utcán, és Phelps kb. annyit mond, hogy „Ember, figyeljél oda!” Szerencsére nem lett visszatérő szereplő, hiszen ilyen téren híresen tehetségtelen.3. Seth Green: A legtöbb vendégszereplő a Törtetőkben úgy figurázza ki önmagát, hogy nemcsak mi, hanem ők is nevetnek magukon. Na, Seth Green nem ilyen forma, hanem egy igazi idegesítő paprikajancsi. Ericet folyton húzza, hogy mi volt közte és Sloan között (persze semmi), végül pedig elszabotálja E tévéműsorát. Not cool, Seth!

2. U2: Bármennyire is szeretjük Johnny Dramát, a sorozat egyik legnagyobb csalódása, amikor egy epizódon keresztül azon szenved, hogy bejut-e egy U2-koncertre, és amikor végre bejut, az a csúcspont, hogy Bono boldog születésnapot kíván neki. Jaj.

1. Bono – Matt Damon – Lebron James: Matt Damon a hatodik évad végén jól hozza az adománygyűjtő sztár figuráját, azaz önmaga paródiáját, aki agyonnyomasztja Vince-t, hogy adjon már pénzt. Az egész szálat viszont túltolták azzal, hogy Bono is bekapcsolódott egy webkamerán keresztül, és végül LeBron James is megjelent egy idegesítő, divatos szemüvegben. A vicc pedig az volt, hogy Vince csak 10 ezer dollárt adományozott, miközben magángéppel repked, és 20 milliót keres évente. Ha-ha.


A legfontosabb nők

5. Sloan McQuewick: Amíg Vince, Turtle és Drama gondtalanul szexelnek (utóbbi kettő inkább csak szexelne), addig Eric sosem tudja hanyagolni az érzelmeit. A legszorosabb kapcsolat Sloanhoz fűzi, aki Ari egyik főellenségének, Terrence-nek (Malcolm McDowell) a lánya. Sloan és Eric a második évadtól játszották azt, hogy se vele, se nélküle, és igazság szerint ez a végére már cseppet sem volt izgalmas. Na, vajon a filmben hogy van ez?4. Sasha Grey: Vince-nek a leghosszabb sorozatbeli partnere egy olyan nő, aki hozzá hasonlóan rengeteget szexel. Csakhogy az önmagát alakító Sasha Grey mindezt pénzért teszi. Ez vezet a kapcsolat végéhez is, na meg a drog, amit Sashával ellentétben Vince nem kezel túl jól.

3. Dana Gordon: Legyen nő, vagy legyen férfi, nincs olyan ember a filmstúdiók vezetői közt, akinek ne tett volna már legalább egyszer keresztbe Ari. Közülük Dana Gordon (Constance Zimmer) a legmegbocsátóbb. Azért is, mert Ari a Warner Bros. vezetéséhez segíti, és azért is, mert kettőjüket még Ari házassága előtt komolyabb szálak is összefűzték. A sorozat végén újra egymásba habarodnak, de mindketten tudják, hogy Arinak a felesége mellett a helye.2. Shauna Roberts: Ari hiába durva, még ő sem olyan őszinte a fiúkkal, mint Shauna, Vince PR-osa. Munkája kegyetlen, egy olyan sztár imázsát egyengeti, akit a legkevésbé sem érdekel, hogy mit gondolnak róla. Shauna mégis kitart Vince mellett, és a legnagyobb felfordulást is jól viseli. Debi Mazar tökéletes metaválasztás volt a szerepre: hosszú hollywoodi útját még Madonna sminkeseként kezdte, mondhatjuk, hogy megtapasztalta a szórakoztatóipar minden oldalát.

1. Melissa Gold: Ari senkitől sem fél annyira, mint a feleségétől, Melissától (Perrey Reeves), akit következetesen csak Mrs. Goldként vagy Mrs. Ariként emlegetnek a sorozatban. Tökéletes alakú, mesésen gazdag, gondoskodó anya, aki nagyon-nagyon sokáig elviseli, hogy a férje szex közben, terápián vagy bármilyen családi eseményen képes faképnél hagyni a munka kedvéért. A végén aztán borul a bili, ám Ari mindenről lemond, hogy újra együtt legyenek. De tarthat ez örökké?


Ari legjobb dumái

5. I would hack off my penis before I would ever allow you to work with Carl Ertz again! (Előbb vágnám le a farkam, mint hogy megengedjem, hogy újra Carl Ertz-cel dolgozz!)

4. Actually, that’s a good idea, why don’t you kill him then kill yourself? (Ez éppenséggel jó ötlet, miért nem ölöd meg a fickót, aztán saját magadat is?)

3. No indies, E! Think of it like the Holocaust: never again! (Független filmet nem! Úgy gondolj rá, mint a holokausztra: soha többé nem fordulhat elő!)2. You’ll always be the gay son I never wanted. (Mindig te leszel a meleg fiam, akit soha nem akartam.)

1. I have two philosophies: A: my client is always right and B: his manager is always an overpaid useless pain in the ass. (Két alapelvem van. A: az ügyfelemnek mindig igaza van. B: a menedzsere mindig egy túlfizetett, haszontalan seggfej.)


Akik később sztárok lettek

Gal Gadot: Vince körül mindig hemzsegnek a modellkinézetű szupercsajok, de közülük is kitűnik az a lány, akit a hatodik évad második epizódjában Scorsese Gatsby-filmjének a premierjére visz magával. Naná, hiszen Wonder Womanről van szó!

Kate Mara: 2009-ben még fogalmunk sem volt, ki az a szimpatikus, hosszú hajú lány, aki kávét hoz Ericnek az új munkahelyén az első napján, de bizony ő Rooney Mara nővére, aki később a House of Cards csúnya véget érő tényfeltáró újságírójaként futott be. Mara összvissz négy epizódban bukkan fel, aztán egy brit asszisztens váltja a pult mögött.


Törtetők, Entourage

Kate Mara és Kevin Connolly a sorozatban


Leighton Meester: A Gossip Girl három évvel később kezdődött, mint a Törtetők, hol volt még az első évad idején Queen B?! Leighton Meester a Justin Chaplin nevű popsztárt alakítja, aki éppen a „még szűz vagyok” turnéját járja. Amikor találkozik Vince-szel, a színész hiába vonzódik a lányhoz, nem tudja kezelni a helyzetet, és Justin végül otthagyja, de azért odabúgja a srácnak, hogy élete szopását hagyta ki.

Sofía Vergara: A stáblistán csak „village girl”-ként feltüntetett Vergara a negyedik évad első részében, a Medellin forgatásán akaratlanul is elég nagy kalamajkát okoz: a rendező, Billy Walsh rápörög az eredetileg csak egy epizódszerepre szerződtetett lányra, egyre több időt tölt vele, és féltékenységi rohamot kap, amikor kiderül, hogy a csaj inkább Vince-hez húz. Ez két évvel a Modern család kezdete előtt volt.


Legviccesebb jelenetek

5. Stellan Skarsgard mint idegbeteg német rendező

A sztárcameók mellett a sorozatban felbukkan egy csomó olyan fiktív figura is, akik nyilvánvalóan jól ismert filmesek paródiái. Ilyen például a hirtelen haragú producer, Harvey Weingard (Maury Chaykin), aki Harvey Weinstein nem túlságosan leplezett alteregója, és Verner Vollstedt, a Smoke Jumpers rendezője, akit Stellan Skarsgard alakít. Vollstedt mániákusan rohangál az erdőben a megafonjával, színészeitől maximális odaadást és hitelességet követel, túllépi a büdzsét, és úgy általában hisztérikusan és elviselhetetlenül viselkedik. Természetesen ő Werner Herzog.4. Amikor a zsinagógában zsírozzák le a filmet

Nick Rubenstein az a fajta fickó, akit kokainnal kapnak el, miközben Kolumbiába tart, a kedvenc jelenetünkben pedig jom kipurkor ügyködik Arival egy üzleten, amit még az ő reformzsinagógájuk közönsége többé-kevésbé elvisel, de egy másik templomban a stúdiófőnök már komolyabban veszi a zsidóságot, és elzavarja a két izgága szentségtörőt. Adam Goldberg itt is lehengerlően vicces, mint mindenhol, a karaktere viszont sajnálatos körülmények között került a sorozatba: a Nick apját, Philt játszó színész, Bruno Kirby ugyanis elhunyt forgatás közben, és ezért kellett valaki, akivel folytatják a már megírt sztorit.3. Eric Robertsszel a sivatagban

A Tree Trippers című epizódban Vince-nek dönteni kell, hogy egy tűzoltót alakítson legközelebb, vagy egy kutyás filmben szerepeljen. A megoldást keresve a csapat Julia Roberts testvére, Eric vezetésével kizúz a Mojave-sivatagba és jól megesznek egy zacskó hallucinogén gombát. Eric nem bír megszólalni, Turtle elveszti Arnoldot, a kutyát, Arit pedig Lloyd nyugtatgatja telefonon, aki közben órási melegbulit tart titokban a főnöke házában.2. Val Kilmer fűguru

Vince új barátnője, az egészségmániás vegetáriánus Fiona, mindenkit kikészít, egészen addig, amíg ki nem derül, hogy a nagy Los Angeles-i fűaszályban ő jelenti a megoldást. A fiúk rajta keresztül jutnak el a Serpához, akinél ameddig a szem ellát, marihuána terem. A Serpát a felismerhetetlen Val Kilmer játssza, aki persze szuper dumákat nyom. „It's all so negative, man. I mean the man's most positive positive-tive is a negative. It's a mega negative.”1. Turtle és a furry

A csajozásban folyamatosan kudarcélményeket szerző Turtle a negyedik évad hetedik részében a szokásosnál is nagyobb pofont kap: amikor (egy fogadás miatt) válaszol egy szexpartnerkereső hirdetésre, kiderül, hogy a hirdetést feladó nő furry, azaz szőrös állatjelmezben szeret dugni. Turtle végül el sem jut a randiig, de ahogyan szerencsétlenül gubbaszt rózsaszín nyuszijelmezében, azt nem lehet kibírni hangos röhögés nélkül. Drama azért az utolsó pillanatban lecsap a nyusziszex lehetőségére.


Entourage, Törtetők


Legnagyobb balhék

5. Drama lehányja a tortát

Az ötödik évad elején Vince gyakorlatilag csődbe megy, és ezért kénytelen elvállalni egy tizenhatodik születésnapi bulit. Először ugyan visszatáncol, ő ugyan még 200 ezer dollárért sem ül órákig a jégben Aquaman-jelmezben, de aztán csak tető alá hozzák a megállapodást, csupán a Can't Take My Eyes Off You-t kell elénekelnie. Közben a szerelmesből idegesítő zaklatóvá váló Dramával szakít a francia barátnője, és ezért annyira leissza magát, hogy nemcsak beugrik Vince mellé dalolni, hanem leokádja a születésnapi tortát is.

4. Drogteszt műfarokkal

Az utolsó évadban Vince kijön az elvonóról, és valóban nem él többet kokainnal, de egy óvatlan joint mégis bajba sodorja, a stúdió kötelező drogtesztje ugyanis azt is kimutatja. A probléma megoldására Drama ecet fogyasztását javasolja, de végül Billy ötlete a nyerő, a tiszta vizelettel megtöltött műpénisz.

3. Drama belóg a Playboy-villába

A fiúkat a második évad elején meghívják a Playboy-villába, amivel csak egy probléma van, Dramát még régebben kitiltotta a házból Hugh Heffner, amiért kiengedett a ketrecből egy majmot. Drama persze csak beügyeskedi magát a buliba, ott viszont szóváltásba keveredik a Karate kölyökkel (Ralph Macchio), mert Drama szerint ő a bűnös. Aztán kiderül, hogy egyikük sem, hanem Pauly Shore a hunyó. A végén Hef, a lányok és Drama is boldog.2. Ari paintballal támad

Ari nem aprózta el visszatérését a régi cégéhez. Minden érintett tudta, hogy mi lesz a sorsa, ha újra a volt főnök irányít, arra viszont nem számított senki, hogy egy paintballpuska lövedékei jelzik majd a kirúgásukat. Ari gyermeki élvezettel lövöldözött, a legtöbbet pedig Adam Davies kapta, akivel már régóta húzódott a konfliktus: Ari konkrétan egy zacskó kakát küldött Daviesnek, aki cserébe Mrs. Ari egykori erotikus filmjének nyilvánosságra hozatalával fenyegetőzött.

1. Eminem

A hetedik évad befejezése a Törtetők legsötétebb epizódja. Sasha Grey egy pornóforgatáson kirúgja Vince-t, aki inni és kokainozni kezd, majd kiköt Eminem partyján. Itt aztán váratlanul bunkó a csajokkal, és a rapperbe is beleköt, aki viszont nemcsak a száját járatja, hanem leüti Vince-t. Még Drama sem tud segíteni, utána pedig a kokó miatt a rendőrök is előveszik a megborult hőst.


És a film?

Miközben a sorozat 2011-es befejeződése óta másra sem vágytunk, mint hogy viszontlássuk Vince-t és bandáját, pontosan tisztában voltunk vele, hogy a sorozatok nagyjátékfilmesítése a legtöbbször nem sül el túl jól. A Törtetők-film viszont reményteljesen indul: a srácok életébe egy jachton zajló, fergeteges buliban csöppenünk vissza, de a kezdeti energia hamar kifúj, és kezd elnehezülni a cselekmény. Eleinte az olyan magyarázatok lassítják a tempót, amelyek nyilván azoknak a nézőknek a kedvéért kerültek bele a filmbe, akik nem nézték a sorozatot, és azt sem tudják, ki kicsoda, aztán pedig túlságosan belemélyedünk a nehézségekbe, amelyek Vince legújabb filmjének készülését kísérik.A sorozat is leült olyankor, amikor egy-egy filmmel több epizódon keresztül bajlódtak a srácok, itt pedig gyakorlatilag 100 percen át megy a szerencsétlenkedés a Hyde című film körül, olyan kevéssé feszültség teli fordulatokkal, mint hogy Vince az utolsó pillanatban lefúj egy tesztvetítést, mert fél, hogy senkinek nem fog tetszeni a film, amelynek nemcsak a főszereplője, hanem a rendezője is. A Billy Bob Thornton által megformált texasi befektető és idióta fia (Haley Joel Osment) legalább komikus színfoltként funkcionálhatnának, de kétdimenziós figuráik sosem kelnek életre, és simán fárasztóak.


Entourage, Törtetők

Vince, Ari és Eric a filmben


A sok-sok sztárcameo továbbra is szórakoztató (Pharrellt, Armie Hammert és Liam Neesont különösen bírtuk), viszont luxuskocsiból a kelleténél jóval többet kell megbámulnunk. Ami fájó, az Ari (Jeremy Piven) erőtlensége: azt vártuk, hogy a filmben fogja igazán kitombolni magát, de a toszkánai lazításból visszatérő ügynök (pontosabban immár stúdiófőnök) egyáltalán nem olyan briliánsan obszcén szóvirágok kíséretében hajítja el átmeneti higgadtságát, mint reméltük.

Elképzelhető, hogy a film azoknak élvezetesebb, akik nem látták a sorozatot, mert számukra Vince-ék egész világa újszerű és vonzó lehet. A rajongóknak inkább csak annyit ad, hogy még egyszer – feltehetően utoljára – egy kis időt tölthetnek kedvenceikkel.


Kövesd a VS.hu kultúrarovatát a Facebookon is!