Túl sok filmet néztek a gyerekek, rossz vége lett

-

Kiraboltak és megvertek egy idős nénit, a nagyobbik – 13 éves – fiú ellen vádat emelt az ügyészség.


„Álarcos férfiak berúgják az ajtót, és azt mondják, pénzt vagy életet” – ezt látta a 9 és 13 éves apci fiú egy októberi napon a tévében, és elhatározták, hogy ők is eljátsszák ugyanezt a jelentet.

Elkészítették az álarcukat egy falvédőnek használt lepedőből, és elindultak pénzt rabolni. Egy idős nőt szemeltek ki, az utcáról kiabáltak be hozzá a fiúk, miközben a nagyobbik bottal verte a kaput. A néni elzavarta őket. Elindultak haza, de menet közben egy sarkon összefutottak egy 84 éves nénivel, akit a nagyobbik gyerek felszólított, hogy adjon neki pénzt. A nő nem adott, ezért a fiú vállon csapta a bottal, egy marék földdel arcon dobta, és le is köpte. A nő segítségért kiabált, mobilon próbálta hívni a rendőröket is, de hiába. A két gyerek akkor hagyta abba a támadást, mikor észrevették, hogy egy autó közelít.

Az ügyészség szerint a nagyobbik gyerek tisztában volt tettük súlyával („a büntethetőségéhez megkívánt belátási képességgel rendelkezett”), ezért rablás miatt vádat emeltek ellene, és javítóintézetbe küldenék. A nyomozási költséget – 250 ezer forintot – is vele fizettetnék meg. A kisebbik gyerek ellen életkora miatt nem emeltek vádat.