Túl népszerű az anális szex, aggódik a brit kormány

Fotó: Erika Lust / Rocío Lunaire

-

A brit kormány jelentése szerint annak ellenére terjed egyre inkább az anális szex, hogy kimutatták: annyira nem is élvezik a nők. Mindennek oka: a pornó.


A felmérés egy olyan javaslat részét képezi, amelyet a brit kormány az online pornográfiához való hozzáférés további korlátozásáról készített. Nagyon aggódnak, mert a felmérések azt mutatták ki, hogy egyre több fiatal próbálja ki az anális szexet annak ellenére, hogy a fiatal nők többsége szerintük nem élvezi azt. Mindez okának a pornót jelölik meg, amelyben – felméréseik alapján – 56 százalékos az anális szex előfordulása.

Az idézett kutatás szerint egyre fiatalabbak próbálják ki az anális szexet.

A jelentés azt állítja, hogy csökkenne a tendencia, és kevesebb fiatal gyakorolná az anális szexet, ha szigorúbban tiltanák a pornót. Angliában ez sokaknak Margaret Thatchert juttatta eszébe, aki egy AIDS-ellenes kampányban kifogásolta, hogy szó esik benne a “a kockázatos szexről”, és azt fiatalok olvashatják majd.

Vannak egyébként olyan felvilágosult filmesek, akik épp azért, mert tudják, hogy így is, úgy is pornót fognak nézni a gyerekek, és felismerik az ebben rejlő felelősségüket, inkább jó, életszerűbb és társadalomtudatosabb pornót csinálnak, amelyben a nők egyenrangú partnerek. Erről ebben a cikkben írtunk bővebben.