Túl nehéz lett volna a gép, otthagyták a búvárok cuccait Hurghadában

-

Wizz Air-géppel jött haza 50 búvár a hosszú hétvégén, a csomagjuk azonban nem érkezett meg. A gépbe nem tankoltak elég üzemanyagot, ezért inkább nem pakolták fel az egyenként 30 kilós poggyászokat.


A többnyire profi búvárok teljes felszerelését tartalmazó csomagok értéke egyenként 700 ezer és másfél millió forint között mozog, vagyis összessen nagyjából 50 millió forintnyi értékről van szó, többen még a búvárszámítógépüket is a bőröndjükben hagyták – írja az Index.

Az utasok fizettek a túlsúlyért, a légitársaság mégsem közölte velük, hogy a csomagokat nem rakták fel a gépre. A magyar reptéren sem tudtak segíteni, annyit mondtak, hogy a légitársasággal kell egyeztetni az eltűnt csomagokról. A Wizz Air ügyfélszolgálatán egy emelt díjas számon lehetett reklamálni percenként 250 forintért, bár az egyik búvár azt mondja, teljesen feleslegesen hívta őket. Az volt az üzenet, hogy vegye fel a kapcsolatot a hurghadai repülőtérrel.

Az egyiptomi reptéren azt mondták, a csomagok tényleg ott vannak, de nem tudják elküldeni őket, mert


egyetlen légitársaság sem szállítja el a Wizz Air csomagjait. A társaság következő járata pedig csak augusztus 29-én közlekedik.

A pórul járt utas az Indexnek azt mondta, a felszerelés többeknek munkaeszköze is, ha a csomag nem kerül elő, vagy hiányosan érkezik meg, nem tudnak dolgozni. Többeknek az is problémát okoz, ha néhány napra nélkülözniük kell a felszerelésüket.

A Wizz Air kommunikációs osztályvezetője, Doug Oliver azt mondta, miután aznap több változtatás is volt náluk, az érintett gépre a szokásosnál alacsonyabb poggyászsúlyhatár vonatkozott. „A járatnak teljes ülőhely-kihasználtság mellett elegendő mennyiségű üzemanyagra volt szüksége, hogy biztonságban visszarepüljön Budapestre. Ezeket a körülményeket figyelembe véve az említett felszerelést hátra kellett hagynunk.”

Bár vizsgálják, hogy hogy tudnák idehozni a csomagokat, nem találtak megoldást. Végső esetben az augusztus 29-i géppel érkeznek meg a csomagok. Doug Oliver egyébként úgy tudja, minden utast külön tájékoztattak a késő poggyászokról, amelyeket biztonságos, elzárt területen őriznek.