Túl kövér volt a koporsóba a világ legkövérebb embere

Fotó: AFP / Julio Cesar Aguilar Fuentes / AFP / Julio Cesar Aguilar Fuentes

-

Megfelelő méretű koporsó hiányában elhamvasztották a hétfőn elhunyt mexikói Manuel Uribét, akit 560 kilogrammos súlyával a világ legkövérebb embereként vett nyilvántartásba 2006-ben a rekordok könyve.


Az időközben 394 kilóra lefogyott 48 éves férfi szívritmuszavarral került kórházba május 2-án és még hétfőn hunyt el szív- és veseelégtelenségben. Édesanyja, Otilia Garza elmondta az El Universal című lapnak, hogy mivel nem találtak megfelelő méretű koporsót, a hamvasztást kellett választaniuk. Az AP hírügynökség szerint a krematóriumot a szokásosnál 60 százalékkal magasabb hőmérsékletre állították a négymázsás ember elhamvasztásához.
 Az annak idején a legnehezebb élő embernek tartott Uribe egyike volt a világtörténelem három ismert legkövérebb emberének is. Kórházba egy teherautó platójában, a számára épített speciális ággyal együtt egy daru segítségével szállították. Manuel Uribe 2008-as esküvőjén Manuel Uribe 2008-as esküvőjén Az elhízás egyébként világszintű probléma. Ebből a cikkünkből az is kiderül, hogy  milyen statisztikát vezet ebből a szempontból Magyarország.