Túlzottan jófiúk lennének a magyar focisták?

Fotó: Getty Images

-

Havas Henrik felvetésére Bogdán Ádám azt mondta, nem az a fontos, hogy beszélgetés közben milyen az ember, hanem amikor kimegy a pályára, akkor milyen focista.


A SportKlub 3 menet című műsora ezúttal beköltözött Telkibe, a magyar válogatott főhadiszállására, ahol Bogdán Ádám volt a műsorvezető vendége. Természetesen szóba került a csütörtök esti, Feröer-szigetek elleni Eb-selejtező, amely a magyar csapat számára létfontosságú. „Azért kell tartanunk tőlük, mert az ellenfél abból indulhat ki, hogy milyen helyen voltak a világranglistán két éve, manapság viszont azt igazolják, hogy egy nagyon jól összeszedett csapatot alkotnak és nagyon agresszívek” – magyarázta a válogatott focista.


Havas és Bogdán Telkiben


A feltűnően erős magyarországi kapusfelhozatal Bogdán szerint annak is köszönhető, hogy jó idehaza a képzés, már gyerekkorban is olyan technikákat tanulnak meg a kicsik, amelyeknek később nagy hasznát veszik.


„Kapusként egyedül vagy egy kicsi csoportban, szemben állsz a világgal.

Kevesebb rossz hatás nehezedik rád, mint a mezőnyjátékosokra. Ha tíz mezőnyjátékos rosszul játszik a meccsen, a kapus – ha fejben ott van – még mindig jól kijöhet a dologból” – mesélt a kapusok világáról Bogdán.


Bogdán, az anyák kedvence

Havas Henrik felvetette Bogdánnak, hogy szerinte feltűnően jófiúk a magyar játékosok, Bogdánt is az „anyák kedvencének” nevezte: kedves, nyugodt ember, szemben például a szerb, vagy montenegrói játékossal. „Ha leülne egy montenegróival, az is jó gyerek lenne. Az, hogy ki mint viselkedik a pályán, egyéniség kérdése, sokkal fontosabb, hogy milyen focista vagy” – válaszolta Bogdán.