Tükröt szúrt férje májába egy nő Győrben

-

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki úgy próbált szabadulni tavaly májusban férje öleléséből, hogy egy tükördarab is volt a kezében. Ez a férfi hasába szúródott, majd a májába ékelődött.


Az ügyészség közleménye szerint a bűncselekményt megelőző éjjel a feleség erősen ittas állapotban érkezett haza a férjéhez. A házastársak már ekkor elkezdtek vitatkozni, majd a veszekedés folytatódott másnap reggel is. Reggel a nő távozni akart, a férje viszont nem akarta, hogy a felesége alkohollal a szervezetében volán mögé üljön, így megpróbálta őt visszatartani. A feleség megpróbált szabadulni, a közlemény szerint védekezési céllal magához vett egy 15 centis tükördarabot, amivel felsértette a férfi hasfalát. A tükörből egy háromcentis darab a férj májába fúródott. Miután a nő észrevette , hogy megsebesítette a férjét, elmenekült otthonról.


A sértett májából a tükördarabot a kórházban eltávolították, így az idejében érkező szakszerű segítség következtében az életveszélyesnél súlyosabb állapot nem következett be. A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a vádlottal szemben.