Tudják, milyen keserves idő jön holnap?

-

Valahol fagyni fog - írja a Köpönyeg.hu.


Holnap a kezdeti napsütés után nyugat, délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de zápor csak a Nyugat-Dunántúlon fordulhat elő. Mérsékelt lesz az északkeletire forduló szél. Reggel az országi északi részein (főleg Nógrád és Pest megyében, továbbá az Észak-Dunántúlon) 2 méteres magasságban is fagyhat, máshol kevéssel 0 fok felett alakul a hőmérséklet. Délután 15-16 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Északnyugaton csak szórványosan, máshol sokfelé lesz kiadós eső, záporeső. 9 és 16 fok között alakul a hőmérséklet délután (a tartósabban esős tájakon maradhat 10 fok alatt a csúcsérték).

Szombaton változóan felhős időre van kilátás főleg napközben sok napsütéssel. Esőre kicsi az esély. 15 és 20 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Vasárnap, május 1-jén fokozatosan megnövekszik, majd megvastagszik a felhőzet és délutántól egyre többfelé valószínű eső, záporeső. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A csúcshőmérséklet 17 fok körül alakul.

Hétfőn borongós idő lesz, délkelet felé egyre több felhővel és csapadékkal. A légmozgás erős marad. 13-14 fok körüli értékeket mérhetünk.