Tudják, kinek akarnak milliárdokat adni a kormányablakok reklámjára

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

-

Bár a Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak egy 25 milliárd forintos tendere is fut, most újabbat írtak ki. A kampány részeként minden tizedik embernek a markába nyomnak egy magazint a kormányablakok áldásos tevékenységéről.


Gyorsított, meghívásos közbeszerzési pályázatot hirdetett meg a Nemzeti Kommunikációs Hivatal a kormányablakok népszerűsítésére. A hirdetményt augusztus 4-én adták fel, és a felkért ajánlattevőknek 10 nap alatt kell megtenniük tétjeiket.


Az indoklás szerint azért ilyen rövid a határidő, mert a fejlesztéseket uniós forrásból finanszírozták, és így a kommunikációját is abból a keretből szeretnék kifizetni, márpedig azt csak az év végéig lehet felhasználni. Így a reklámkampányt már november közepéig le akarják zavarni. A cél annak bemutatása, hogy


egy valóban szolgáltató államigazgatási rendszer jön létre Magyarországon, ahol az ügyintézés technikai feltételrendszere és a humán állománya egyaránt alkalmas arra, hogy valós segítsége legyen az állampolgároknak az ügyintézés során.

Erre kétmilliárd forintja van az államnak. Az ajánlatkérő ezért azt várja, hogy tévében, rádióban, újságban és az interneten is hirdessék a kormányablakokat, legyen hozzá egy kreatív koncepció, kampányoljanak a Facebookon, készüljenek videók a YouTube-ra, és legalább három hónapon át egy külön weboldal is működjön a témáról.


Egymillió példányban egy magazin is megjelenik a kampány idején, három reklámfilmet is legyártatnak, az internetre pedig egy filmsorozat készül a kormányablakok hasznáról. Ezen kívül 40 helyszínen rendezvényeket is kell szerveznie a győztes pályázónak.

A különböző állami hivataloknak ma már a többsége a kormányablakokon keresztül tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel, ahol több mint 370-féle ügyfajta intézhető.

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal még áprilisban írta ki azt a közbeszerzést, amely alapján 25 milliárd forintot költhetnek a különböző állami intézmények kommunikációs (pr, reklám stb.) célokra. Az eredményhirdetés napokon belül esedékes, ám a jelek szerint ennek keretébe nem minden fért bele.