Tudja, mi a közös Pekingben és a Disneylandben?

Fotó: Imaginechina / jhphoto

-

Mindkettőben Lamborghinik törtek össze. A floridai Walt Disney Worldben egy férfi is meghalt.


A pekingi ütközés, amelynek nincsenek súlyos sérültjei, a kínai főváros központi Csaojang kerületében a földfelszín alatt vezető Tatun úton történt a késő esti órákban, amikor a Lamborghini vezetője a gyorsulási verseny közben előzni próbált. Irányt változtatott, ledöntötte a védőkorlátot és több mint 160 kilométeres óránkénti sebességgel nekiütközött az alagút falának, egy részen megbontva annak burkolatát.

A zöld Lamborghini eleje leszakadt, vezetője könnyebben sérült. A piros Ferrarinak az oldala és a hátulja tört össze. A luxusautók darabjai szanaszét szóródtak. A helyszínelők nem találtak féknyomokat a kétsávos úton, ahol elvileg a 60 kilométeres óránkénti sebesség a megengedett. Az alagút 20 méter széles és körülbelül 1,2 kilométer hosszú, és többnyire lakott terülten halad át.

Szemtanúk elmondták, hogy a két sofőr egyazon autóklub tagja, a médiajelentésekből pedig az is kiderült, hogy a helyszín gyakori terepe illegális autóversenyeknek, ám a rendőröknek még nem sikerült egyszer sem rajta kapniuk a szabálysértőket. Úgy tudni, hétvégéken sportautók és motorkerékpárok vezetői mérik itt rendszeresen össze tudásukat és járgányaik teljesítményét.

A baleset okozóit a legfrissebb hétfői jelentések szerint őrizetbe vették közúti veszélyokozás gyanúja miatt, egyúttal a rendőrség közölte mindkettőjük családnevét és életkorát. A Ferrari sofőrje a 20 éves Jü volt, míg a Lamborghinié a 21 éves Tang. Mindketten munkanélküliek.

A roncsok képei ellepték az online közösségi médiát, sokan kérdezik, kikről van szó, szeretnék tudni a teljes nevüket és az apjukét.

Az esettel kapcsolatban felelevenítették, hogy a volt államelnök-pártfőtitkár, Hu Csin-tao egykori bizalmasának fia életét vesztette, két nő utasa súlyosan sérült, amikor 2012-ben Ferrarijával baleset szenvedett. Az ügyet igyekeztek titokban tartani.

A lapok emlékeztetnek rá, hogy a Lamborghinik ára Kínában 4 és 8 millió jüan (181-362 millió forint) között van, míg a Ferrarikért 3-6 milliót (136-272 millió forint) kell fizetni.Disneyland

A látogatók pár száz dollárért tehetnek néhány kört az élménypark versenypályáján a kiválasztott autóval és eldönthetik, hogy az instruktor kíséretében vezetőként vagy utasként akarják-e átélni a száguldás élményét.

Vasárnap egy Lamborghini vezetője elvesztette uralmát a jármű fölött és a kerítésnek csapódott. A balesetben szörnyet halt az autó utasa, egy 36 éves férfi, de az első hírek szerint még nem tudni, hogy a vidámpark látogatója vagy instruktora vesztette-e életét.

A Lamborghinit vezető férfit kisebb sérülésekkel szállították kórházba.

Az Exotic Driving Experience elnevezésű attrakciót egyébként egy másik autós élménypályával együtt a nyáron bezárják a tragikus balesettel össze nem függő okokból.És amikor nincsen semmi baj