Tudja, mi a kapcsolat a híres-neves Tesla autó és a borászat között?

Fotó: MTI/MTVA / Bal·zs Attila / MTI/MTVA / Bal·zs Attila

-

Az akkumulátor. A Tesla által gyártott energiatárolók a szőlőültetvényeken is hasznosak.


Kalifornia két kedvenc iparágának, a borászatnak és a technológiának a közös története még 2012-ben kezdődött. A Jackson Family Wines of Santa Rosa egyike volt az első cégeknek, amelyek a Tesla akkumulátorát kezdték használni.

A Kendall-Jackson borokat gyártó cégnek Kaliforniától kezdve Oregonon át Ausztráliáig, Chiléig és Franciaországig rengeteg borászati üzeme van, és amikor egy energiamenedzsmenttel foglalkozó céggel kezdett együtt dolgozni, akkor jött az ötlet, hogy kipróbálják a Tesla-akkukat. A szerkezeteket ráadásul ingyen kapták, cserébe titokban kellett tartani az üzletet, amíg a Tesla elérkezettnek nem látja az időt arra, hogy bevezesse az új terméket.

A Tesla múlt hónapban jelentette be a Tesla Energy elkészültét, amely otthoni, kereskedelmi és hálózati használatra egyaránt alkalmas. A Jackson Family Wines ilyenből használ 21 darabot hat kaliforniai borászati üzemében. A cég számításai szerint évi 200 ezer dollár (mintegy 50 millió forint) a megtakarításuk a Tesla-akkuknak köszönhetően.