Tüdejében és combjában is vérrögöket találtak, de visszatérhet

Fotó: NBAE/Getty Images / Issac Baldizon

-

Az ESPN szakértője, Dan Le Batard jelentette, hogy a Miami Heat úgy számol, Chris Bosh a következő szezonban újra játszhat. Egyelőre egyik fél sem erősítette meg Batard információit.


A Miami 32 éves erőcsatáránál először tavaly, az All Star-meccs után találtak vérrögöket, akkor a tüdejében, aminek következtében hónapokon keresztül véralvadásgátlókat kellett szednie, a pekingi olimpiai bajnok kosaras szezonja azonnal véget ért. Miután októberben visszatért, ismét az All Star-gála jelentette számára a végállomást, combfájdalmakra panaszkodott, a vizsgálatok pedig megerősítették: újabb vérrögök keletkeztek a testében.

Kiesése azért is fájhatott a Miaminak, mert a keleti konferencia harmadik helyén sikerült rájátszásba jutniuk az Erik Spoelstra vezette floridaiaknak, ahol nagy szükségük lett volna a ponterős erőcsatárra. Az azóta kiesett Heattel össze is csapott Bosh, szerinte már egy ideje bevethető állapotban volt, ezért a liga érdekvédelmi szervezetéhez fordult segítségért. Pár napra rá bejelentették, Chris Bosh szezonja hivatalosan is véget ért.


Bosh visszatérhet


Pénteken az ESPN Rádióban Dan Le Batard azt állította, hogy kapott egy üzenetet, miszerint Bosh visszatérhet a pályára, a Heat pedig tárt karokkal várja. Elmondta, hogy úgy tudja, mind a két fél bizakodó. Batard pár napja még azt mondta, információi szerint a Miami attól fél, hogy az erőcsatár többet nem léphet pályára egészségügyi állapota miatt.

Chris Bosh 2003-ban került az NBA-be, a Toronto Raptors negyedik választásaként. 2010-ben LeBron Jamesszel Miamiba, Dwyane Wade mellé szerződtek, és két bajnoki címet nyertek együtt, mielőtt James 2014-ben visszatért Clevelandbe.