Tud alkalmazkodni a szeszélyességhez? A héten kiderül

Fotó: MTI/MTVA / Földi Imre

-

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint igazi áprilisi időjárás következik, hol napsütés, hol eső, hol hideg, hol pedig meleg lesz.


Szerdán ragyogóan napos idő lesz, de a keleti tájakon (főleg a Tisza vonalában és a Tiszántúlon) erősen megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és záporok is kialakulhatnak. Az északnyugati szél sokfelé erős lesz, nyugaton és a középső tájakon viharos széllökések is lehetnek. Hidegfronti hatás várható. Reggel 7, délután 15 fok körül alakul a hőmérséklet.


Csütörtökön derült időre van kilátás, szinte zavartalan napsütéssel. Reggel 1 és 6 fok közé süllyed a hőmérséklet, többfelé várható talaj menti fagy! Délután 15 és 20 fok közötti kellemes tavaszi értékeket mérhetünk.

Pénteken a megerősödő délnyugati szél melegebb és nedvesebb levegőt hoz magával. Megnövekszik a felhőzet és nyugaton már kisebb eső is előfordul. 20-22 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Szombaton napközben egyre vastagabb lesz felettünk a felhőzet. Délutántól egyre többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. Élénk, zivatarok környezetében erős lesz a légmozgás. Komoly lehűlés még nem várható: 17-19 fok körüli értékeket mutatnak majd a hőmérők.

Vasárnap északnyugatira fordul a szél, mellyel több fokkal hűvösebb levegő éri el hazánk térségét. Az erősen felhős égből többfelé számíthatunk esőre. Viharossá fokozódik a szél. 10 és 16 fok között alakul már csak a csúcsérték.