Tű a szénakazalban: nem keresik tovább a Pécsről megszökött farkast

Fotó: MTI / Sóki Tamás

-

Az állatkert igazgatója szerint semmi értelme a kutatásnak, abban bíznak, hogy csak felbukkan valahol. A Pécs környéki kirándulók nem félnek, szerintük biztosan messze jár már a vadállat.


A Bama.hu beszámolója szerint Szatyor Miklós, a pécsi állatkert igazgatója délelőtt azt mondta, hogy felhagytak a farkas keresésével, mert annak semmi értelme, kilométerekre lehet eltűnése helyétől, az Mecsek oldalában lévő, egyébként felújítás miatt zárva tartó állatkertből. Csalikat tettek ki több helyen, amely, ha elfogy, akkor látták volna, hogy hol bukkan, de a csalik érintetlenek – mondta az igazgató. Abban bíznak, hogy valahol felbukkan, valaki látja majd és értesíti a rendőrséget.

A Bama.hu munkatársa vasárnap délelőtt több helyszínen is járt a pécsi hegyoldalban, a Tettye játszótéren, az állatkert bejáratánál és a Mandulás játszótéren. Mindenhol nyugalom van, és mintha mi sem történt volna, kirándulók vannak mindenütt az életveszély miatt elrendelt erdőjárási tilalom ellenére. Egy négygyermekes család épp a Mandulás irányába sétált, elmondták, hogy természetesen hallottak a szökött farkasról, ám nem félnek, hiszen biztosan messze jár már az állat. A játszótéren lévő többi gyermekes szülő ugyanígy vélekedett.

Az Olaszországból a héten érkezett farkas szombat délelőtt szökött meg az állatkertből. Kifutójában megrázta a villanypásztor, ez annyira sokkolta, hogy macskaügyeséggel átmászott a biztonságosnak hitt kerítésen.

A pécsi állatkertből 1995-ben is megszökött egy farkas. A Piroska nevű vadállat két felnőttet és öt gyereket támadott meg, egyikük, egy unokáját védelmező nagymama belehalt sérüléseibe. A történetet részletesen felidézi a Bama.hu itt található összeállítása.