Trumpra hivatkozva verték a hajléktalant

Fotó: Getty Images / Bill Pugliano

-

Azt hitték, illegálisan van az USA-ban a mexikói férfi.


Megverte és levizelte áldozatát, egy mexikói bevándorlót két férfi, majd azt mondták a rendőröknek, hogy Donald Trumpnak igaza van, az összes illegális bevándorlót deportálni kellene. Az eset tavaly augusztusban történt a metrón, a garázdákat hétfőn ítélték börtönbüntetésre Bostonban.

Scott és Steve Leader is bűnösnek vallotta magát. Scott Leader hároméves, Steve Leader pedig másfél éves börtönbüntetést kapott. Azt vallották, hogy azért támadták meg Guillermo Rodriguezt, mert azt hitték, illegális bevándorló. Többször megütötték, megrúgták, majd vascsővel verték a hajléktalan férfit, végül nevetgélve elsétáltak.

Rodrigueznek állandó letelepedési engedélye van, sok éve él az országban, és egy farmon dolgozott. „Még ha illegális bevándorló lennék, akkor sem érdemelném azt, hogy így megverjenek” – mondta a bíróságon.

Donald Trump a kampányában azt ígérte, falat építtet a mexikói határon, és kitoloncoltatja az országban élő 11 millió, illegálisnak mondott bevándorlót. Trump a bostoni támadásról először azt mondta: a bevándorlásról vallott szenvedélyes nézetek eredménye, és csak később ítélte el az incidenst.