Trumpba fojtotta a szót a lelkész, mert politizálni akart

Fotó: Getty Images / Christopher Furlong

-

Trump aktívan látogatja a feketék közösségeit, azonban nem mindenhol fogadják megértéssel.


Rászólt a templom metodista pásztora Donald Trump republikánus elnökjelöltre, miután beszédjében elkezdett Hillary Clinton demokrata ellenfeléről beszélni írja a CNN. Trump támadni kezdte Clintont, amiért a demokratajelölt támogatja a szabad-kereskedelmi megállapodásokat, amelyek Trump szerint Flint gazdasági nehézségeit is okozza.


„Mr. Trump, azért hívtam meg ide, hogy megköszönje nekünk, amit tettünk Flintért, nem azért, hogy politikai beszédet tartson" – mondta Faith Green Timmons metodista lelkész. A kínos pillanat után Trump azt mondta, hogy: „OK, ez jó" és gyorsan át is lendült, és visszatért Flint városára. Flint és környékén nagyszámú a munkanélküliség és a fekete szavazóbázis is.

A jelenet után a hallgatóságból egy nő bekiabált, hogy Trump hátrányosan megkülönböztette az afroamerikai bérlőit – utalva arra, hogy egy régebbi ügyben, New-Yorkban őt és az apját is polgári perrel támadták meg hátrányos megkülönböztetés miatt. Ezt Trump tagadta, de nem is kellett hosszan mentegetnie magát, mert a lelkész közbelépet és elcsitította az újabb közjátékot.

Trump látogatása nem sokkal azután történt, hogy szintén egy istentiszteleten vett részt a főleg feketék által lakott Detroitban, ahol mintegy 200 fős tömeg tüntetett ellene.