Trump volt felesége csehországi nagykövet akar lenni

Fotó: GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Grant Lamos IV

-

Ivana Trump szerint őt nemcsak szülőhazájában, hanem az egész világon ismerik.


Ivana Trump, a frissen megválasztott amerikai elnök első felesége szívesen elvállalná a nagyköveti posztot szülőhazájában, Csehországban – írja a Hill.

Ivana a New York Postnak azt mondta, hogy a saját jogán lett Csehországban és nemzetközileg is ismert író.


Három könyvet írtam, amik 40 országban jelentek meg, és 25 nyelvre fordítottak le. Én Ivanaként lettem ismert, és nem volt szükségem a Trump névre"

mondta a volt feleség.

Az idézett interjúban többek között azt is mondta, hogy szerinte Trump nem hagyja el a Trump Towert, mert az sokkal jobb körülményeket biztosít a megválasztott elnöknek, mint a Fehér Ház. Ivana szerint a volt férje olyan, mint egy jó francia bor: nem szereti, ha sokat mozgatják vagy ha sokat kellene utaznia. Az elmúlt 18 hónapban többet utazott, mint eddig egész életében" – mondja Ivana.

A volt feleség bejelentkezésétől függetlenül Trump valóban a családra is gondolt a választásokat követően: a hatalomátadást bonyolító csapat munkájában mostantól részt vesz három felnőtt gyereke és a veje, Jared Kushner is.

Ivana Marie Trump tagja volt Csehszlovákia téli olimpiai csapatnak, önéletrajzi írásából a Mindent a szerelemért című könyvéből filmes feldolgozás is készült.