Trump támogatója epilepsziás rohamot kiváltó üzenettel állt bosszút

Forrás: Twitter

-

Ez az első üzenet, amit azért küldtek el, hogy fizikai sérüléseket is okozzon.


Előállítottak egy marylandi férfit az Egyesült Államokban, mert szándékosan epilepsziás rohamot kiváltó Twitter-üzenetet küldött.

A 29 éves John Rivello a Newsweek újságírójának küldött egy villogó képet. Az üzenet megnyitásakor Kurt Eichenwald epilepsziás rohamot szenvedett. A feljelentés szerint a roham után napokig nem tudott dolgozni, beszélni és nem tudta használni a bal kezét.


Megérdemelsz egy rohamot a posztjaidért"

– írta a villogó fény mellé a decemberi üzenet feladója. Rivello így akart bosszút állni, mert Eichenwald bírálta Donald Trumpot.


Súlyos vád

Az újságíró nyilvánosan is felfedte betegségét, a gyanúsított számítógépén pedig megtalálták a rohamot előidéző üzenet elkészítésének nyomait, köztük az epilepsziára vonatkozó internetes kereséseket.

Eichenwald ügyvédje szerint ez az első ismert olyan üzenet, amelyet azért kreáltak, hogy ne pusztán lelki, hanem fizikai sérülést is okozzanak a címzettnek. Ha Rivellót bűnösnek találják emberölés vagy testi sértés kísérletében, 10 évig terjedő börtönnel sújthatják.

A Twitteren 318 ezer követővel rendelkező újságíró köszönetet mondott a hatóságoknak, és felfedte, hogy az eset ismertté válása óta több mint negyvenen küldtek neki hasonló, epilepsziás roham kiváltására alkalmas villogó üzenetet.