Trump rajongói bántalmaztak egy afroamerikai nőt

Fotó: AFP / MANDEL NGAN

-

A louisville-i kampányeseményen történt múlt kedden.


Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns múlt keddi kampányeseményén, a louiseville-i (Kentucky) szuperkedden rajongói és szavazói bántalmaztak egy afroamerikai nőt. A felvételeket a helyi WLKY tévé tette közzé. Az anyagban látszik, hogy Trump rajongói lökdösik és szidalmazzák az afroamerikai asszonyt.A nő később a riportereknek elmondta, hogy jól van.

Ezen a videón nem látszódik viszont, hogy fehér tüntetőket is kivezettek, ám az Independent cikke szerint velük nem bántak úgy, ahogy az afroamerikai nővel.

Az egyre népszerűbb Trumpot és rajongótáborát a demokraták és számos republikánus is bigott vallásosnak, fasisztának és rasszistának tartja. Michael Bloomberg, New York korábbi polgármestere például tegnap jelentette be, hogy kiszáll az elnökválasztási kampányból, mivel indulása nagyobb esélyt adna Trumpnak. Ezt írta leköszönőbeszédében: „Túlságosan is szeretem országunkat ahhoz, hogy szerepet vállaljak egy olyan jelölt megválasztásában, aki meggyöngítené egységünket és elhomályosítaná jövőnket.”

A Saturday Night Live show-műsor pedig nácizó antikampányfilmet készített Trumpnak.