Trump nem megy el az utolsó republikánus elnökjelölti vitára

Fotó: AFP / JOSHUA LOTT

-

Megsértődött a Fox News tévécsatorna egyik közleményén, beszólt a vita műsorvezetőjének és csütörtökön sérült háborús veteránoknak gyűjt, amíg vetélytársai egymással vitatkoznak.


"Velem nem fognak játszadozni" - mondta Donald Trump, mikor bejelentette, hogy nem vesz részt a Fox News utolsó republikánus elnökjelölteknek tartott vitáján. Azért döntött így, mert megítélése szerint a televíziós csatorna legutóbbi sajtóközleménye lekicsinylően bánt vele - írja a Guardian.

A Fox News ebben a bizonyos közleményben azt írta, hogy Putyin és az iráni ajatollah is barátságtalanul bánik majd Trumppal, ha őt választják elnöknek.

Donald Trump háborús veteránok számára szervezett pénzgyűjtésre megy el a vita helyett, mert szóvivője szerint "ő az egyértelmű esélyes, már részt vett hat vitában és több kérdésre válaszolt, mint a többi hat jelölt összesen". Trump az elnökjelölti vita műsorvezetőjének is beszólt azzal, hogy pehelysúlyú moderátornak nevezte. Erre a Fox azzal reagált, hogy Trump „sem a kérdéseket, sem a moderátor személyét nem befolyásolhatja", de továbbra is szívesen látják a csütörtöki vitán.

Az amerikai milliárdos továbbra is a legesélyesebb arra, hogy megnyerje az első, iowai republikánus előválasztást, amelyet vasárnap tartanak. Felmérések alapján legnagyobb ellenfele Ted Cruz, texasi szenátor lesz.