Trump nélkül nem buli a buli

Fotó: Getty Images / Christopher Furlong

-

A második legalacsonyabb nézettséget hozta a Trump nélkül megrendezett republikánus elnökjelöltek vitája csütörtökön.


Az ügy előzménye, hogy a milliárdos elnökjelölt, Donald Trump megsértődött a Fox News tévécsatorna egyik közleményén, beszólt a vita műsorvezetőjének és közölte, hogy inkább a sérült háborús veteránoknak gyűjt, amíg vetélytársai egymással vitatkoznak.

A Fox News ebben a bizonyos közleményben azt írta, hogy Putyin és az iráni ajatollah is barátságtalanul bánik majd Trumppal, ha őt választják elnöknek. Azóta valószínűleg a csatornánál is bánják a dokumentum kiadását, hiszen a Los Angeles Times tudósítása szerint így mindössze 12,5 millió nézőt vonzott a program. Ezzel pedig minden idők második legkevésbé nézett elnökjelölti vitája lett, és ez a nézőszám a fele annak, amit az első vita hozott a hétből még augusztusban.

Miközben a csatorna vezetőinek főhet a feje, úgy tűnik, a republikánus népszerűségi listákat vezető Trump nem aggódik túlzottan amiatt, hogy nem ment el a vitára. A szóvivője szerint ugyanis „ő az egyértelmű esélyes, már részt vett hat vitában és több kérdésre válaszolt, mint a többi hat jelölt összesen".

És úgy tűnik a milliárdosnak volt is oka az önbizalomra, hiszen a vitát így is ő nyerte, legalábbis őt említették a legtöbbször az esemény alatt a Twitteren.