Trump: muszlimigazolvány és megfigyelés kell

Fotó: Getty Images / Justin Sullivan

-

Az amerikai elnökválasztási küzdelemben komoly téma lett a párizsi terrortámadásra adandó válasz


Eddig is gyanús volt, hogy Donald Trump reménybeli republikánus elnökjelölt nem a muszlim szavazók támogatásával akar bekerülni a Fehér Házba. A párizsi terrortámadások után Trump először arra hívta fel a figyelmet, hogy szerinte jóval kevesebb áldozat lett volna, ha az európai civilek rendesen fel vannak fegyverezve.

Pár nappal később viszont már arról beszélt, hogy üdvös lenne az amerikai muszlimok szorosabb megfigyelése, bírói engedélyt nem igénylő motozások gyakrabbá tétele, valamint vallásfüggő személyazonosító iratok kiadása - írja a Washington Post. Magyarul kellene muszlimigazolvány és rendőri zaklatás.

"Olyan dolgokat kell tennünk, amelyeket még soha nem tettünk. Néhány ember elkeseredik majd, de azt hiszem egyetértünk abban, hogy a biztonság a legfőbb szempont" - mondta Trump a Yahoo News-nak. Ezek egészen ijesztő mondatok annak ismeretében, hogy a 9/11-es terrortámadás után milyen megfigyelő és börtönkapacitást épített ki az Egyesült Államok, valamint milyen botrányok robbantak ki az elfogott al-Kaida-tagok kínzása miatt.