Trump most épp Kim Dzsong Unt dicsérte

Fotó: AFP / JOSHUA LOTT

-

Tetszik neki ahogy ellenfeleivel bánik az észak-koreai diktátor.


Bár nemrég még muzulmánokat sértette meg azzal, hogy szerinte az USA-ba nem szabadna beengedni az muszlimokat, most szakított időt arra, hogy néhány kedves szóval illesse a despota vezetőt - írja az Independent.

A lap emlékeztet arra, hogy Kim Dzsong Un 28 évesen vette át a hatalmat, amit sorozatos kivégzések követtek, mely nem kímélte a nagybátyját sem. „El kell ismerni a teljesítményét, vajon hány ilyen fiatal, 25-26 éves tudott volna felülkerekedni a tábornokokon ilyen hirtelen? Belegondolva, egészen elképesztő teljesítmény. Vajon hogy csinálja?” - mondta a Trump, aki reményei szerint az Egyesült Államok következő elnöke lehet.

„Mindazok ellenére, hogy ez egy teljesen más közeg, ő bemegy, átveszi a hatalmat, megmutatja, hogy ő a főnök. Hihetetlen” - mondta Trump az Independent szerint, majd azzal folytatta, hogy „eltávolította a nagybátyját, majd ezt, majd azt. Ez a pasas nem játszik és vele sem érdemes játszani, mivel nemcsak rakétái, hanem atombombái is vannak”.

Trumpnak nem ez az első esete, amikor úgymond kevésbé demokratikus államok vezetőit dicsérte, jutott belőle korábban Oroszországnak és Kínának is.