Trump mindenkibe beleköt

Fotó: Getty Images / Christopher Furlong

-

A napokban ismét Donald Trump mondataival volt tele a sajtó: nem kímélte sem Hillary Clintont, sem a vele nem szimpatizáló médiát.


Hillary Clinton az ördög

mondta egy pennsylvaniai nagygyűlésen Donald Trump republikánus elnökjelölt.


Trump ezzel arra reagált, hogy a demokrata Bernie Sanders Hillary Clintont ajánlotta elnökjelöltnek. A republikánus aspiráns szerint Sanders magával az ördöggel kötött alkut. Hasonlót már mondott a milliárdos üzletember, amikor az előválasztások idején egy tőle autogramot kérő gyermeknek mondta, hogy azért rá szavazzon a családja, mert neki nincsenek szarvai.

Trump 2008-ban még nem volt ilyen lesújtó véleménnyel Clintonról.


Ismerem Hillaryt, és nagyszerű elnök vagy alelnök lenne belőle

írta blogjában az akkor még csak üzletemberként és tévés sztárként ismert Trump.


A blogján kijelentette: „Hillary egy okos, kemény és nagyon kedves személy, és ilyen a férje is. Bill Clinton nagyszerű elnök volt. Nagyon rendes emberek. Hillaryvel keményen bánt a média, kemény volt kampánya, de ő egy nagy harcos. A története még messze nem ért véget.”

Ezeket a mondatokat még igazolhatja az a tény, hogy a két család évekkel ezelőtt még jó viszonyban volt – sőt Trump még az esküvőjére is elhívta Hillary Clintont.


Donald Trump hétfőn este a Fox televízióban azt mondta, hogy a sajtó egy része tisztességtelen vele szemben. Az üzletember elsősorban a The New York Times című napilapot támadta, a CNN-t pedig Hillary Clinton szócsövének nevezte.


Nézze csak meg a The New York Timest, akarom mondani, a bukott New York Timest, amely pár éven belül tényleg megbukik, hacsak nem vásárolja fel valaki, aki sok pénzt akar veszíteni. De a The New York Times rendkívül elfogult. Naponta három-négy cikket jelentetnek meg ellenem. Nem számít nekik, ha jól csinálok valamit, soha nem fognak rólam jót írni

– mondta a republikánus elnökjelölt.

Trump a Twitter oldalán is nekiment a médiának: szerinte a CNN lényegében Hillary Clinton szócsöve, a tévécsatorna műsorvezetői szerinte teljesen elszakadtak a hétköznapi emberek valóságától, mert talán arra ügyelnek, hogy ne sértsék meg Hillary Clintont.

A Trump-kampány egyébként az előválasztások és jelölőgyűlések idején mintegy két tucat médiumot tiltott ki rendezvényeiről. Péladul a Huffington Post internetes lapot, az Univision spanyol nyelvű tévécsatornát, a Des Moines Register című iowai lapot, júniusban pedig visszavonta a The Washington Post akkreditációját is arra hivatkozva, hogy a lap nagyon tisztességtelen.