Trump máris megérkezett a Fehér Házba

-

A feltételezések szerint veje lesz az új elnök kabinetfőnöke.


Barack Obama és Donald Trump másfél órán át tárgyaltak a Fehér Házban. A még hivatalban lévő és a megválasztott elnök között ez volt a hatalomátadás első hivatalos lépése. A találkozó után nem tartottak sajtótájékoztatót, csak a közös fotózás alatt mondtak néhány mondatot. Obama szerint nagyon fontos az ország újraegyesítése, annak érdekében is, hogy az USA szembenézhessen a kihívásokkal. "Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ön sikeres lehessen" - mondta Trumpnak. Az elnök szerint bátorító, hogy Trump az ország jövője szempontjából fontosnak nevezte az együttműködést.

Trump azt mondta, megtisztelve érzi magát, hogy megbeszélést folytathatott elnökkel, akivel korábban soha nem találkozott, és akit jó embernek nevezett. Trump arra számít, hogy még több találkozója lesz Obamával, és számít a tanácsaira. A tárgyalás alatt Michelle Obama megmutatta a Fehér Házat a leendő first ladynek, Melania Trumpnak.

Az újságírók arra figyeltek fel, hogy Trump veje, Jared Kushner hosszasan beszélgetett Denis McDonough Fehér Ház-i kabinetfőnökkel. Ebből azt a következtetést vonták le, hogy a Trump kampányában fontos szerepet játszó Kushner lehet az elnök kabinetfőnöke.