Lehet, hogy Trump olyannak szólt be, akinek nem kellett volna

Fotó: Getty Images / Scott Olson

-

Az egyik leghíresebb spanyol nyelvű amerikai újságírót zavarta ki sajtótájékoztatójáról az ingatlanmogul jelölt.


A republikánus elnökjelöltségért harcoló Donald Trump egyre több konfliktusba áll bele, most a legnépszerűbb spanyol nyelvű tévétársaság, az Univision egyik legismertebb újságíróját rakatta ki a biztonságiakkal a sajtótájékoztatójáról.


Jorge Ramos felállt, hogy kérdezzen Trumptól a menekültüggyel kapcsolatos kijelentéseivel kapcsolatban, például arról, hogy az elnökjelölt aspiráns miért nem adna alanyi jogon állampolgárságot azoknak az Egyesült Államokban született gyermekeknek, akiknek a szülei illegálisan érkeztek az országba.

Trump azonban a kérdés feltevése közben azt mondta, hogy nem adott neki szót, „üljön le”, és hogy „menjen vissza az Univisionhoz”. Közben a jelölt egyik biztonsági őre is odaért Ramoshoz, aki tovább folytatta a kérdésfeltevést, majd azt mondta, „nem deportálhat 11 millió embert”. Amikor pedig már vezették ki, azt is hozzátette, hogy „nem építhet egy 1900 mérföldes falat a határra”, reagálva Trump egy másik ígéretére.

Pár perc múlva egy újságíró megkérdezte, hogy mi is volt az, ami az előbb történt, amire Trump úgy felelt:


Én nem tudom, hogy ki ő, nem én kísértem ki. A biztonságiak kísérték el... Nem is tudom, hogy ki ő, nem is bánnám, ha visszajönne, de komolyan.

Ramos 10 perc múlva visszatért, újra fel akarta tenni a kérdéseit, de Trump többször félbeszakította, majd a végén azzal védte meg terveit:


Mindezt nagyon humánus módon akarjuk elintézni. Nekem nagyobb szívem van, mint neked.