Trump kifigurázott egy fogyatékos újságírót

Fotó: Getty Images / Jeff J Mitchell

-

Kezével kalimpálva habogott egy kampányrendezvényen. A New York Times fel van háborodva.


A konfliktus abból eredt, hogy Donald Trump korábban azt mondta egy beszédében, hogy 9/11 után muszlimok ezrei ünnepelték a terrortámadást New Jersey-ben. Ezt egy 14 évvel ezelőtti cikkre alapozva állította, amelyet Serge Kovaleski írt a Washington Postnak. A beszéd után Kovaleski azt nyilatkozta, hogy a cikkben az állt: a rendőrök kihallgattak pár embert, akik állítólag egy tetőpartin ünnepelték a támadást. Szerinte szó sem volt ezrekről vagy akár százakról.

Ezt követően egy keddi kampányrendezvényen Trump nekiment Kovaleskinek, azaz elkezdte a hebegő-habogó riportert utánozni, a kezével kalimpálva nevetségessé téve. Kovaleskinek ún. AMC betegsége van, azaz a jobb karja és kézfeje le van bénulva. Ezt többen, köztük a riportert jelenleg foglalkoztató New York Times, úgy értelmezték, hogy a köztudottan bunkó Trump kifigurázta Kovaleski fogyatékosságát.

Kovaleski azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem lepődik meg azon, hogy Trump ennyire alacsony színvonalú dolgot csinált. A New York Times felháborítónak nevezi az esetet. A videó alapján egyébként nem is feltétlenül egyértelmű, hogy Trump tényleg a fogyatékosságot figurázza-e ki, de most már mindegy is, ő pedig nyilván nem fog magyarázkodni.