Trump-bábút égettek Mexikóban

-

Júdás-ünnep volt.


Mexikóban a húsvét előtti utolsó napon tartják a Júdás-ünnepet, amikor az emberek kimennek az utcára és templomterekre, és elégetik a saját Júdás-bábújukat. Általában villás nyelvű ördögöket és sárkányokat gyújtanak ilyenkor fel, de van, amikor politikusokat is. Idén például Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt-aspiránst - írja a Washington Post.

A Washington Postnak nyilatkozó Leonardo Linares képzőművész, aki a Trump-bábot is készítette, azt mondta: "A latinók számára itt és az Egyesült Államokban is veszélyes Trump. Nagyon jó ember ahhoz, hogy Júdásként elégessük."

Idén égettek egyébként szivarozó, kubai zászlós Obamát, és egy fekete ruhás Iszlám Állam harcost is kalasnyikovval a kezében.

A Washington Post beszámolója szerint az Iszlám Állam katonája felrobbant, Obama lángolt, a hangulat tetőfokán pedig a Trump bábúja először lassan kezdett el égni, aztán egymás után lerobbant mindkét lába, majd a közönség elkezdte kiabálni: "Halált rá! Halált rá!" Amikor pedig lerobbant a feje, akkor fülsüketítő üdvrivalgásban tört ki mindenki.