Trump az Oscar-gáláról is elmondta a véleményét

Fotó: MTI/EPA / Peter Foley

-

Különbséget tesz a média és a hamis híreket közlő média között – mondta az elnök, aki a kritikus szerkesztőségeket nem engedte be a Fehér Házba.


Az amerikai elnök szerint az Oscar-gálán azért támadt zűrzavar, mert a rendezvény résztvevői túlságosan a politikára összpontosítottak. Donald Trump a radikális jobboldal zászlóshajójának, a Breitbart Newsnak adott interjút.

Vasárnap a legjobb film kihirdetésekor a műsorvezetők rossz borítékot kaptak, és tévesen a Kaliforniai álom című filmet nevezték meg győztesnek. „Azt hiszem,


túlságosan a politikára összpontosítottak, és ezért nem tudták összehozni a végét”

– mondta az elnök. „Egy kicsit szomorú volt. Elvett az Oscar-gálák varázsából.” Trump azt mondta, hogy ő már volt vendég Oscar-gálán, de a mostaniból


hiányzott valami különleges, és szomorú, hogy így ért véget”.

Trump szerint a The New York Timesnak „ördögi szándékai” vannak, és hazugságokat jelentet meg. Utalt a lap egyik tavalyi cikkére, hogy Trump évekkel korábban több nőt is zaklatott volna. A cikket megjelenése után az egyik megszólaltatott nő cáfolta, és szerinte olyat adtak a szájába, amit nem is mondott. Trump a mostani interjúban nehezményezte, hogy a lap azóta sem kért tőle bocsánatot.

Az elnök szerint a megjegyzései arról, hogy a média „a nép ellensége”, nem a média egészére vonatkoztak, hanem csak a szerinte hazug híreket közlő lapokra. Szerinte a média egy része „összehangolt erőfeszítésekkel mossa össze” azt, hogy ő különbséget tett a hamis híreket közlő média és általában a média között.