Trump a kiszivárogtatás miatt pert indíthat Comey ellen

Fotó: AFP / BRENDAN SMIALOWSKI

-

Az elnök ügyvédje az FBI volt igazgatójának szenátusi meghallgatása után szólalt meg.


Donald Trump ügyvédje, Marc Kassowitz szerint az elnök soha nem követelt lojalitást az FBI volt igazgatójától. Kassowitz James Comey szenátusi meghallgatása után adott ki közleményt. Szerinte Comey „végre nyilvánosan is megerősítette", amit korábban már közölt Trumppal: azt, hogy az elnök ellen nem folyik vizsgálat az esetleges orosz beavatkozás ügyében.

Kassowitz szerint Trump soha, semmilyen formában nem kérte a leváltott FBI-igazgatótól, hogy függessze fel a Michael Flynn volt nemzetbiztonsági főtanácsadó elleni vizsgálatot, sőt, még csak nem is sugalmazta neki ezt.

Az ügyvéd szerint lehetséges, hogy Trump pert indít Comey ellen, mert felhatalmazása nélkül kiszivárogtatta a beszélgetéseikről készült feljegyzéseit. Közleménye szerint Comey "ma elismerte, hogy egyoldalúan és alattomosan, felhatalmazás nélkül nyilvánosságra hozta a sajtónak az elnökkel folytatott kiváltságos beszélgetéseit. A megfelelő hatóságokra bízzuk annak eldöntését, hogy e kiszivárogtatások ügyében megindítják-e a nyomozást".

A szándékos kiszivárogtatást Comey a szenátusi meghallgatáson ismerte el.