Trónok harca: a legdrágább epizód után a legjobb jöhet

Fotó: Giphy / Giphy

-

George R. R. Martin imádta a legutóbbi epizódot, de Benioffék szerint az évadzáró lesz a Trónok harca eddigi legjobb része. Spoilerveszély!


Minden idők legdrágább tévésorozat-epizódja volt a vasárnap képernyőre került „The Watchers of The Wall”, azaz „A Fal őrzői” című Trónok harca rész. A sorozat már e negyedik évadánál jár és eddig minden egyes alkalommal az adott évad kilencedik epizódja jelentette a csúcspontot abban a szezonban – gondoljunk csak Ned Stark lefejezésére, vagy a Feketevíz-öbölben vívott csatára. Apropó Feketevíz-öböl: a Stannis Baratheon Királyvár ellen intézett támadásából kerekedett csatát ugyanaz rendezte, mint a Fal-menti csatát: Neil Marshall. A rendező interjút adott a Time magazinnak, amelyben elmesélte: számít neki, hogy az emberek hogyan fogadják az általa rendezett részeket.

„Történetesen a legnagyobb elismerés az volt, hogy kaptam egy e-mailt George R. R. Martintól. Éppen azelőtt látta ő is először készen az epizódot és imádta. Ez a legjobb, amit kaphattam. Ha George boldog, akkor minden oké”
– mondta Marshall. Elmesélte, hogy a mostani csatajelenetnél sokkal nehezebb dolga volt, mert többet kellett a számítógépes grafikákhoz nyúlni, nehezebb is volt ezeket animálni. Marshall elmondása szerint az epizód forgatása előtt hetekig készültek a színészek, tanulták az adott csatajelenetek koreográfiáit, aztán minden jelenetet egyenként 4-5 órán át vettek fel.


Itt egy menő jelenet a csatából

-


Benioffék azt ígérik, minden idők legjobb fináléja jön

„Ez a legjobb évadzáró, amit valaha csináltunk”
– mondta David Benioff és Dan Weiss, méghozzá azért mert minden klappol a „The Children”, azaz „A gyermekek” című epizód kapcsán. Benioffék a színészi játékkal, az effektekkel és Ramin Djawadi új zenéjével indokolták kijelentésüket – írja az Entertainment Weekly. Picit szomorkodnak is, hiszen az ötödik évadban ezt is felül kell majd múlni. Az epizódban amúgy visszatérünk majd Tyrion Lannister sorsára is, akit ugye halálra ítéltek és két hete az ezzel kapcsolatos párbaj sem hozott neki pozitív döntést. Ott lesz még Jon Snow, aki a Falon túli királyt, Mance Raydert szeretné legyilkolni, ráadásul Danerystől is várhatunk valamilyen meglepetést. Az átlagosnál hosszabb, 66 perces epizódot vasárnap az amerikai, hétfőn a magyar HBO vetíti majd.


Ezt pedig a végére muszáj volt