Trash Talk: Dellavedova, az NBA új szemétládája

Fotó: Getty Images / Jonathan Daniel

-

HÁTTÉR

A nevét még nem sokan ismerik, mostanában mégis a figyelem középpontjába került Matthew Dellavedova, a Cleveland Cavaliers NBA-csapatának csereirányítója. Ma este a Trash Talk csapata is foglalkozik vele a Sport1-en.


Az eddig a rájátszásban 7,0 pontot és 2,8 gólpasszt átlagoló hátvéd három esettel hívta fel magára a figyelmet.

Először a Chicago Bulls elleni sorozatban, a földön fekve kulcsolta össze Taj Gibsonnak, az ellenfél erőcsatárának lábát, aki ezért dühből megrúgta, majd tettéért kiállították.A főcsoportdöntő második mérkőzésén, a Hawks ellen egy szabad labdáért vetődött, de eközben testtel elvitte az atlantai dobógép, Kyle Korver lábát, aki emiatt olyan súlyos bokasérülést szenvedett, hogy véget ért számára a playoff, műteni kell, 4-6 hónapot kell kihagynia.Pletykák szerint az irányító SMS-ben elnézést kért tettéért Korvertől, aki válaszolt is az üzenetre, de korántsem bocsátott meg ellenfelének.

Alig 48 órával később, a párharc harmadik találkozóján Dellavedova szintén rávetődött volna egy labdára, de vitte Al Horford lábát is, aki ezért dühből egy könyökös-alkarost eresztett el az ausztrál felé. Az ítélet: Horfordot kizárták a mérkőzésből.Pár hét leforgása alatt három eset, amely egyszer súlyos sérüléssel, kétszer pedig az ellenfél törlesztése miatti kiállítással végződött – ez sokak szerint nem lehet véletlen.

A harmadik eset elszenvedője, Al Horford el is mondta az eset után: „Ebben a ligában küzdünk egymással. Ő még csak pár éve játszik köztünk, de előbb-utóbb meg kell tanulnia, hogy ez egy testvéri közösség, ahol azért vigyázunk egymásra. Nem hiszem, hogy sérülést akart okozni, de tanulnia kell még.”


A Trash Talkban megbeszélik, hogy:

  • Szándékosan akar-e sérüléseket okozni Dellavedova vagy sem?
  • Lesz-e a nagydöntőben is balhéja az ausztrálnak, és kikre utazhat elsősorban?
  • Mit tehetsz ellenfélként, ha ilyen játékossal találod szembe magad?Sport1 HD 21:00 / Kovács, Szaniszló, Szuper, Tőrös