Trágyás ginzeng Észak-Korea mindent gyógyító csodaszere

Fotó: AFP / SAUL LOEB

-

Bejelentésük szerint az ország lakosainak nem igazán kell tartaniuk a világot fenyegető betegségektől.


Észak-Korea pénteken azt állította, hogy az ország vezetői tudósai megtalálták a MERS- és a SARS-vírus, valamint az AIDS és az ebola ellenszerét.

A KCNA hivatalos hírügynökség szerint az észak-koreai tudósok ritkaföldfémekkel kevert trágyán növesztett ginzengből állították elő a Kumdang-2 nevű elixírt, amely kiválóan alkalmas a nevezett betegségek megelőzésére és gyógyítására. A phenjani rezsimhez közel álló egyik honlap szerint a készítményt még 1996-ban fejlesztették ki.


A SARS-hoz, a MERS-hez és az ebolához hasonló rosszindulatú vírusfertőzések az immunrendszerrel vannak összefüggésben, ezért könnyedén kezelhetőek a Kumdang-2 injekcióval, amely hatásos immunerősítő

– írták a beszámolóban.

Hogy az ebolát gyógyítja csodaszerük, már csak azért is érdekes, mert Észak-Korea tavaly november végén lezárta határait a turisták elől, ugyanis attól féltek, behurcolják az országba az ebola betegség vírusát.

A rendkívül szegény, vaskézzel irányított kelet-ázsiai ország semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá a készítmény állítólagos gyógyító hatását – fogalmazott az AP.